Cara Banyakkan Susu Ibu Secara Sihat dan Semulajadi

February 05, 2016

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Alhamdulillah hari ni hari ke 28 berpantang. Berpantang sendiri dan syukur sangat Yus yang banyak uruskan semua benda masa berpantang ni. Amna Haneena pun semakin manja, dah pandai tegur2 macam nak panggil kita. Menyusu? Bersungguh hehehe. Alhamdulillah pandai dia latch dah sekarang, kerap susu dan buatkan susu ibu semakin banyak.

cara banyakkan susu ibu
4 Feb 2016 : 28 hari berpantang

Alhamdulillah, ni hasil pam satu sesi siang tadi. Pam pun selepas setengah jam susukan Amna. 10oz pam selama 10minit. Tu pun stop sebab kakak Auni nanges dah suruh cebok hehehe. Lepas tu Amna bangun terus direct feed Amna. Alhamdulillah kenyang je dia walaupun dah pam kan keluar 10oz tu. 

Bila orang tanya macammana boleh banyak susu. Rezeki kan tapi kena usaha lah. Memang Set Menyusu Shaklee banyak membantu tapi makan lah berbondong vitamins dan milkbooster, tapi kalau malas atau tak konsisten pam susu dan direct feed, memang la takkan banyak susu tu.

So, Set Menyusu Shaklee perlu, kecekalan diri untuk terus konsisten pam dan kerapkan direct feed pun perlu. Vitamin tu supaya ibu lebih sihat sebab banyak zat dah disalurkan pada baby kan.

Oh ya....Jiha memang ambil Set Pantang Premium. Kenapa Premium? 
Sebab set ni merangkumi Set Pantang, Set Menyusu, Set Kurus.

Doakan Jiha dapat susukan Amna Haneena hingga 2 tahun macam abang Aqeef Danial dan kakak Auni Nadra. Jiha pun doakan ibu-ibu lain berjaya susukan baby tersayang juga. Hah kalau nak Set Pantang Premium ni, boleh whatsapp Jiha di 0123807024

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies