Luka Jahitan Bersalin Masih Sakit Punca Ibu Stress

February 18, 2016

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Tempoh berpantang adalah untuk ibu yang baru melahirkan untuk memulihkan kesihatan badan. Dan yang paling menjadi keutamaan ibu berpantang ialah luka jahitan. Luka jahitan bersalin masih sakit boleh membuatkan ibu berasa tidak selesa. Apatah kalau sudah berminggu masih juga belum baik, boleh stress dibuatnya.

Ibu yang luka jahitan banyak selepas bersalin normal pasti bimbang. Sama juga dengan ibu yang bersalin secara c-sect. Semasa saya bersalin anak pertama, selepas 3 minggu luka masih tak kering lagi. Memang rasa agak 'down' masa tu. Selepas minggu ke 4 baru lah luka kering tetapi masih rasa nyilu lagi. Alhamdulillah semasa anak kedua dan ketiga , luka jahitan tak banyak dan luka baik kurang dari 10 hari. Saya amalkan Set Pantang Premium dan juga Vivix.

luka bersalin masih pedih
Hari ini saya 42 hari berpantang

Puan Ainul bersalin anak kedua secara vacuum dan luka jahitannya banyak hingga sangat sakit bila duduk. Apetah lagi nak jalan. Selepas 3 hari dia ambil Vivix, Alhamdulillah hilang rasa sakit.
jahitan bersalin banyak
Pengalaman Puan Ainul

Kalau luka lambat baik, pergerakan pun terbatas. Kelam kabut jadinya kalau baby dah menangis nak susu tu kan. Nak tukarkan lampin dia semua tu. Yang kita terkedek-kedek sambil menahan sakit. Boleh stress dibuatnya. Stress pulak boleh menggangu produksi susu ibu. Jadi kalau boleh cepat sembuhkan luka, supaya ibu tidak stress dan boleh berpantang dengan lancar. Nak dapatkan Vivix, boleh hubungi saya whatsapp di 0123807024 (Najihah Razali). Pembelian Vivix 2 botol akan dapat tawaran yang sangat baik. Selamat Berpantang .

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies