Multivitamin yang bagus untuk Lelaki dan Wanita

September 16, 2016

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Jiha nak kongsikan 1 kriteria penting dalam pemilihan multivitamin mahupun supplement yang lain.
Kriteria itu ialah LANDMARK STUDY.

Jom baca sedikit kisah Jiha, ada penerangan serba sedikit tentang Landmark Study.



>>DOKTOR SURUH STOP MAKAN SUPPLEMENT??<<

Gynae Jiha dulu, bila tahu Jiha makan Shaklee, dia suruh teruskan. Bagus Shaklee ni katanya.

Tapi tak kurang juga, ada kawan2 kata doktor dia tak kasi makan supplement ni. Suruh makan Real Food aje. Ayayai ingat pengamal supplement Shaklee ni tak makan Real Food ke hehehhee.

Katanya kalau makan supplement, nanti ada risiko kesihatan merundum dalam jangka masa panjang. Alamak ngerinyaaaa. Habis lah lepas ni semua orang taknak makan supplement dah.

Betul ke persoalannya?
.
.
.

Ada seorang doktor ni, dia nak la buat kajian betul tak makan supplement ni beri kesan buruk. Beliau ialah Doctor Gladys Block, terkenal dalam nutritional research dan epidemiologi.

Beliau telah approach beberapa company supplement untuk buat study ni, tapi satu company pun tak berani nak join. Sebab result study akan di publish samada ianya baik atau buruk. Habis lah kan kalau vitamin dia tak berkualiti, kemudian dicanangkan pulak. Takde la orang nak beli.

Kemudian Dr. Gladys Block approach pula CEO Shaklee iaitu Roger Barnett. Sepertimana company lain, Roger Barnett pun takut juga. Dah la masa tu dia baru je beli company Shaklee. Lepas tu nak buat pendedahan macam ni pulak. Tapi dia take it as a challenge. Lagipun dia memang sudah yakin juga dengan Shaklee sebab anak dia sendiri yang ada asthma, kesihatan semakin baik selepas guna produk Shaklee. Tu la dia beli Shaklee.

Landmark Study ni, Dr Gladys Block buat kajian terhadap 3 golongan iaitu

1. Yang memang tak makan supplement (Biru)
2. Yang makan supplement brand lain (Merah)
3. Yang makan supplement Shaklee. (Hijau)



Dan dari hasil kajian ini, memang betul la dakwaan para doktor yang suruh berhenti makan supplement, sebab risiko untuk dapat penyakit seperti DIABETES, HEART DESEASE, STROKE, HEART ATTACK lebih tinggi daripada orang yang tak makan supplement langsung.

TETAPI, keputusan membuktikan yang golongan yang makan supplement Shaklee, risiko untuk dapat penyakit berbahaya sangat sikit.

Jadi tak boleh pukul rata kata semua supplement tak elok. Sebab supplement SHAKLEE telah terbukti berkesan dan berkualiti.
.
.
.
Jadi kalau anda ada makan supplement brand lain, bertukarlah kepada SHAKLEE. Sebab memang dah terbukti. Supplement brand lain takde satu yang berani nak buat Landmark Study ni.

Kalau anda tak makan supplement pulak, hanya bergantung Real Food, fikir betul2, tengok graf ni, risiko dia tetap tinggi juga walaupun tak makan supplement brand lain.

Lengkapkan nutrisi harian utk keperluan badan dengan supplement SHAKLEE.

Nak dapatkan produk Shaklee beserta konsultasi, boleh hubungi Jiha

Whatsapp
0123807024

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies