Skip to main content

Percutian Percuma ke Disneyland Hong Kong

Alhamdulillah...Jiha dan Hairus berjaya masuk ke penyertaan seterusnya Supermom Shaklee Story Musim Ke-2 inisiatif Master Mohd Kamarul Baharin dan Master Hadhatina Mkb
.
Satu untuk kisah sembelit semasa pantang kan Aqeef Danial dulu.
.
Dan satu lagi kisah Hairus Izman yang ada masalah backpain dan menurunkan berat badan dengan Set#detoxShaklee

.
.
Terima kasih atas sokongan semua yang Like dan Share sebab kami layak ke peringkat seterusnya.

Sekiranya kami menang di peringkat final, kami akan dapat 2 tiket Percutian ke Hong Kong dan DISNEYLAND. Alhamdulillah.




Tapi tak mahu lah pergi berdua sahaja kan, lagi lagi la ke DisneyLand. Nak bawa anak2 kesayangan kami. Aqeef Danial dan Auni Nadra mesti la sangat happy. Amna Haneena belum pandai lagi hehehe.

Jadi kena lah mula menyimpan untuk duit tiket flight mereka bertiga dan juga tiket ke Disneyland tu kan.

Anggaran tiket flight untuk anak2 - RM2500
Tiket kanak2 Disneyland - RM500
Makan2 - RM500
Souvenirs - RM500

Wah RM4000 jugak tu anggarannye. Harap2 lah menang Juara Supermom Shaklee Story Musim Ke-2., so dah sah sah la Ibu and Ayah PREEEEEEEE hehehehe

Kena lah berusaha dengan lebih gigih ni. Bonus Shaklee simpan sikit untuk belanja anak2 ke Hong Kong Disneyland. Mesti anak2 gembira.

Dulu masa percutian Jogja ke Jakarta pun, 100% percutian ditaja oleh Bonus Shaklee kami. Kali ni pun InsyaAllah boleh.

Usaha 💪💪


Jom bantu Jiha dengan tonton video ni


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…