Bagaimana memilih Supplement? Yang ada Landmark Study

December 03, 2016

Assalammualaikum,

Ramai yang dah sedar kepentingan mengambil food supplement sekarang. Tapi bagaimana pula nak memilih supplement yang bagus, berkesan dan selamat. Satu tips yang Jiha nak kongsikan ialah, pilih supplement dari company yang ada buat Landmark Study.Teruskan membaca kalau nak tahu apakah Landmark Study.


Ada seorang doktor ni, dia nak la buat kajian betul tak makan supplement ni beri kesan buruk. Beliau ialah Doctor Gladys Block, terkenal dalam nutritional research dan epidemiologi.

Beliau telah approach beberapa company supplement untuk buat study ni, tapi satu company pun tak berani nak join. Sebab result study akan di publish samada ianya baik atau buruk. Habis lah kan kalau vitamin dia tak berkualiti, kemudian dicanangkan pulak. Takde la orang nak beli.

Kemudian Dr. Gladys Block approach pula CEO Shaklee iaitu Roger Barnett. Sepertimana company lain, Roger Barnett pun takut juga. Dah la masa tu dia baru je beli company Shaklee. Lepas tu nak buat pendedahan macam ni pulak. Tapi dia take it as a challenge. Lagipun dia memang sudah yakin juga dengan Shaklee sebab anak dia sendiri yang ada asthma, kesihatan semakin baik selepas guna produk Shaklee. Tu la dia beli Shaklee.

Landmark Study ni, Dr Gladys Block buat kajian terhadap 3 golongan iaitu


1. Yang memang tak makan supplement (Biru)
2. Yang makan supplement brand lain (Merah)
3. Yang makan supplement Shaklee. (Hijau)

Dan dari hasil kajian ini, memang betul la dakwaan para doktor yang suruh berhenti makan supplement, sebab risiko untuk dapat penyakit seperti DIABETES, HEART DESEASE, STROKE, HEART ATTACK lebih tinggi daripada orang yang tak makan supplement langsung.

TETAPI, keputusan membuktikan yang golongan yang makan supplement Shaklee, risiko untuk dapat penyakit berbahaya sangat sikit.

Jadi tak boleh pukul rata kata semua supplement tak elok. Sebab supplement SHAKLEE telah terbukti berkesan dan berkualiti.



Jadi kalau anda ada makan supplement brand lain, bertukarlah kepada SHAKLEE. Sebab memang dah terbukti. Supplement brand lain takde satu yang berani nak buat Landmark Study ni.

Kalau anda tak makan supplement pulak, hanya bergantung Real Food, fikir betul2, tengok graf ni, risiko dia tetap tinggi juga walaupun tak makan supplement brand lain.

Lengkapkan nutrisi harian utk keperluan badan dengan supplement SHAKLEE.

Nak dapatkan produk Shaklee beserta konsultasi, boleh hubungi Jiha

Whatsapp
0123807024


LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies