Telomere yang panjang membantu pesakit KANSER

January 03, 2017

Assalammualaikum,

Kanser merupakan satu tamparan hebat kepada penghidap dan juga keluarga yang tersayang. Selain menjalankan rawatan di hospital, tentu sekali keluarga akan ikhtiar sebaiknya mencari penawar yang dapat mengurangkan kesakitan ataupun mampu memulihkan.

Dalam pemilihan rawatan alternatif, kita perlu mengkaji dengan lebih teliti. Kita perlu memilih produk yang benar-benar terbukti berkesan. Berkesan dari segi ujian klinikal nya, bukan sekadar testimoni semata-mata.

Telomere dan Kanser

Telomere adalah asas penuaan sel badan manusia. Telomere ialah 'penjaga' chromosome yang membantu sel terbahagi tanpa kehilangan genetik. Pembahagian sel perlu untuk pertumbuhan kulit baru, darah, tulang dan sel lain. 


Apabila sel badan mula menjadi sel kanser, sel itu akan terbahagi dengan lebih cepat dan menyebabkan telomere menjadi lebih pendek. Jika telomere menjadi lebih pendek, ianya akan menyebabkan sel mati dan akan merosakkan lagi fungsi tubuh.

Kebanyakan kanser adalah disebabkan pemendekan telomere seperti kanser pankreas, kanser tulang, kanser prostate, kanser paru-paru, buah pinggang dan lain-lain.

Vivix terbukti memanjangkan Telomere

Kajian terhadap Telomere iaitu The Shaklee Telomere Research LANDMARK STUDY II telah berkerjasama dengan Dr.Elizabeth Blackburn, pemenang The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009 yang juga salah seorang Shaklee Scientific Advisory Board telah menemui bagaimana kromosom dilindungi oleh telomeres dan enzim telomerase. Kajian ini telah menguji kesan kepanjangan telomeres terhadap kesihatan manusia.

Landmark Study II yang dijalankan oleh Shaklee membuktikan pengambilan Vivix, Cinch dan Vitalizer secara konsisten setiap hari selama 5 tahun dapat mengurangkan kadar pemendekan TELOMERE sebanyak 40% !


Kajian ini dibuat ke atas pengguna Vivix yang mengambilnya setiap hari selama 5 tahun. Hasil kajian 40% lebih rendah kadar pemendekkan telomeres, kepanjangan telomeres mereka seperti orang yang umur 40 tahun. Ini menunjukkan Vivix membantu untuk mengekalkan kemudaan, keremajaan, dan membantu mengelakkan dari penyakit-penyakit disebabkan oleh usia yang semakin meningkat.
.
Vivix berfungsi untuk memastikan telomeres kita sentiasa panjang dan sel/DNA terlindung daripada kerosakan atau serangan radikal bebas. Menurut kajian landmark Shaklee juga, telomeres pengguna Vivix adalah 11% lebih panjang berbanding mereka yang bukan pengguna Shaklee.

Ikhtiar dengan Vivix untuk anda dan orang yang tersayang. Vivix boleh diamalkan juga untuk membantu mencegah dari penyakit berbahaya. Untuk pembelian dan maklumat lanjut, boleh hubungi saya menerusi whatsapp di 0123807024 Najihah Razali

Untuk melihat testimoni Vivix boleh klik di --> TESTIMONI VIVIX


LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

  1. Bagusnya Shaklee ni, setiap products ada kajian terperinci. Pengguna pon takde rasa was2 nak beli.

    ReplyDelete

Thanks Lovelies