Skip to main content

Sering tidak sihat tanda sistem imun lemah

Immune System badan kita memang canggih dan terbaik Allah ciptakan. 

Tapi kita lah kena maintain supaya badan dalam keadaan yang bagus kan. Betul tak?

Ada sejenis sel dalam badan kita iaitu Phagocytes. Sel ni dia bertindak sebagai 'Askar' la. Kalau ada je bendaasing iaitu Pathogen seperti 'bad proteins', virus, bacteria, parasites yang masuk dalam badan kita, 'Askar' ni akan kejar dan makan pathogen tu. 


Pathogen ni lah juga yang menyebabkan kita dijangkiti penyakit. Jadi kalau dijangkiti penyakit, maknanya pathogen terlalu banyak dan 'Askar' kita lemah.

Bukan senang nak maintain supaya Immune System berada dalam keadaan yang baik. Supaya 'Askar' sentiasa bertenaga dan kuat. Banyak faktor seperti pemakanan moden yang tidak sihat, persekitaran, penggunaan bahan kimia berbahaya dalam produk harian yang kita gunakan yang menyebabkan 'Askar' kita tidak sihat, tidak bertenaga.

Jadi sebab tu lah kita kena boost Immune System kita. Jaga pemakanan tu sangat penting. Di samping tu Jiha juga amalkan dua ni iaitu VIVIX & NUTRIFERON.



Vivix membantu mempertingkatkan TENAGA SEL. Jadi 'Askar' kita sentiasa bersedia. Bertenaga untuk melawan pathogen. Bila 'Askar' ni sense je ada Pathogen, dia akan segera signal kat rakan 'Askar' dia yang lain dan ramai-ramai akan pergi menyerang si Pathogen tu hahahahahaha.

Nutriferon pun adalah satu-satunya Interferon semulajadi. Interferon membantu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan immune system dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh Pathogen ni.

Jadi kalau asek tak sihat tu, maknanya immune system memang berada dalam keadaan yang lemah. Jiha suggest amalkan lah dua supplement yang sangat best ini iaitu Vivix dan Nutriferon. Banyak sangat manfaat nya. Menyokong kesihatan seluruh tubuh badan kita.

Untuk info lanjut dan pembelian. Boleh hubungi Jiha ye 


Whatsapp 0123807024

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…