Skip to main content

Supplement Yang Selamat Perlu ada Landmark Study

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera,

Rakyat Malaysia kini sudah semakin sedar tentang keperluan makanan tambahan@supplement untuk kesihatan mereka. Dan kini terlalu banyak produk supplement di pasaran. Adakah semua supplement selamat? Bagaimana mahu memilih supplement yang terbaik?


Jadi sebagai pengguna yang bijak, adakah kita akan memilih supplement berdasarkan;

  • testimonial sahaja?
  • cakap-cakap sahaja tanpa clinical study?
  • tagline catchy produk tersebut?
Rasanya pengguna Malaysia sudah lebih bijak sekarang ni kan. Ini adalah perkara penting yang perlu ada dalam pemilihan supplement.

Bagaimana Memilih Supplement Yang Selamat dan baik?

  1. Prinsip company yang baik. Ingin membantu manusia hidup dengan lebih sihat.
  2. Syarikat yang lama dan kukuh, serta mempunyai reputasi yang tinggi.
  3. Mempunyai R&D department yang kuat. Pakar dan perlatan makmal yang berteknologi tinggi dan terkini.
  4. Formula dihasilkan melalui penyelidikan saintifik.
  5. Nutritional research 
  6. Memberi komitmen kepada pelanggan dan juga alam sekitar.
  7. Mempunyai bukti yang produk benar-benar selamat dan berkesan.
Shaklee mempunyai semua kriteria di atas. Point no 7 iaitu 'Mempunyai bukti yang produk benar-benar selamat dan berkesan' adalah antara yang terpenting dalam pemilihan supplement kan.
Shaklee terbukti berkesan melalui clinical study, ratusan published paper dan juga Landmark Study yang dijalankan oleh third party.

Landmark Study adalah study yang membuktikan, pengguna Shaklee lebih sihat daripada pengguna supplement jenama lain dan juga mereka yang tidak ambil sebarang supplement. Baca lebih lanjut di sini --> Landmark Study by Professor Emerita Gladys Block

 Prof. Emerita GLADYS BLOCK
Prof. Emerita GLADYS BLOCK

Adakah Landmark Study boleh dipercayai?

Shaklee tiada kuasa terhadap keputusan kajian ini. Prof Emerita Gladys Block yang mempunyai kuasa dan mengawal semua data yang diperolehi dan akan publish samada ianya menunjukkan keputusan yang memihak Shaklee ataupun tidak. Sekiranya terdapat sebarang penipuan dalam data, pihak universiti boleh memecat beliau.

Peer Review menyokong kesahihan method dan keputusan.

Study ini juga telah melalui proses Peer Review di mana Peer Review adalah proses tertinggi dalam bidang sains yang menentukan samada ianya baik ataupun tidak. Beberapa pakar akan menyertai proses ini dan mereka boleh menolak@reject paper dari study ini sekiranya mereka tidak menyetujui hipotesis, experimental design, tiada data yang cukup, cara data dianalisa, tidak setuju dengan kesimpulan kajian.  

Jadi Landmark Study sangat penting apabila anda ingin memilih supplement untuk kesihatan. Untuk makluman, hanya Shaklee sahaja yang berani menerima pelawaan Professor Emerita Gladys Block untuk study ini. Tiada syarikat lain yang berani publish data mereka sekiranya keputusan yang dapat adalah buruk. Keputusan menunjukkan pengguna Shaklee mempunyai tahap micronutrient yang lebih baik dan tahap kesihatan yang lebih sihat.

Untuk pertanyaan lanjut mengenai supplement Shaklee, boleh hubungi saya, Najihah Razali di 0123807024 (whatsapp) ataupun email ke sitinajihah83@gmail.com

Comments

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…