Supplement Yang Selamat Perlu ada Landmark Study

February 22, 2017

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera,

Rakyat Malaysia kini sudah semakin sedar tentang keperluan makanan tambahan@supplement untuk kesihatan mereka. Dan kini terlalu banyak produk supplement di pasaran. Adakah semua supplement selamat? Bagaimana mahu memilih supplement yang terbaik?


Jadi sebagai pengguna yang bijak, adakah kita akan memilih supplement berdasarkan;

  • testimonial sahaja?
  • cakap-cakap sahaja tanpa clinical study?
  • tagline catchy produk tersebut?
Rasanya pengguna Malaysia sudah lebih bijak sekarang ni kan. Ini adalah perkara penting yang perlu ada dalam pemilihan supplement.

Bagaimana Memilih Supplement Yang Selamat dan baik?

  1. Prinsip company yang baik. Ingin membantu manusia hidup dengan lebih sihat.
  2. Syarikat yang lama dan kukuh, serta mempunyai reputasi yang tinggi.
  3. Mempunyai R&D department yang kuat. Pakar dan perlatan makmal yang berteknologi tinggi dan terkini.
  4. Formula dihasilkan melalui penyelidikan saintifik.
  5. Nutritional research 
  6. Memberi komitmen kepada pelanggan dan juga alam sekitar.
  7. Mempunyai bukti yang produk benar-benar selamat dan berkesan.
Shaklee mempunyai semua kriteria di atas. Point no 7 iaitu 'Mempunyai bukti yang produk benar-benar selamat dan berkesan' adalah antara yang terpenting dalam pemilihan supplement kan.
Shaklee terbukti berkesan melalui clinical study, ratusan published paper dan juga Landmark Study yang dijalankan oleh third party.

Landmark Study adalah study yang membuktikan, pengguna Shaklee lebih sihat daripada pengguna supplement jenama lain dan juga mereka yang tidak ambil sebarang supplement. Baca lebih lanjut di sini --> Landmark Study by Professor Emerita Gladys Block

 Prof. Emerita GLADYS BLOCK
Prof. Emerita GLADYS BLOCK

Adakah Landmark Study boleh dipercayai?

Shaklee tiada kuasa terhadap keputusan kajian ini. Prof Emerita Gladys Block yang mempunyai kuasa dan mengawal semua data yang diperolehi dan akan publish samada ianya menunjukkan keputusan yang memihak Shaklee ataupun tidak. Sekiranya terdapat sebarang penipuan dalam data, pihak universiti boleh memecat beliau.

Peer Review menyokong kesahihan method dan keputusan.

Study ini juga telah melalui proses Peer Review di mana Peer Review adalah proses tertinggi dalam bidang sains yang menentukan samada ianya baik ataupun tidak. Beberapa pakar akan menyertai proses ini dan mereka boleh menolak@reject paper dari study ini sekiranya mereka tidak menyetujui hipotesis, experimental design, tiada data yang cukup, cara data dianalisa, tidak setuju dengan kesimpulan kajian.  

Jadi Landmark Study sangat penting apabila anda ingin memilih supplement untuk kesihatan. Untuk makluman, hanya Shaklee sahaja yang berani menerima pelawaan Professor Emerita Gladys Block untuk study ini. Tiada syarikat lain yang berani publish data mereka sekiranya keputusan yang dapat adalah buruk. Keputusan menunjukkan pengguna Shaklee mempunyai tahap micronutrient yang lebih baik dan tahap kesihatan yang lebih sihat.

Untuk pertanyaan lanjut mengenai supplement Shaklee, boleh hubungi saya, Najihah Razali di 0123807024 (whatsapp) ataupun email ke sitinajihah83@gmail.com

LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

Thanks Lovelies