Skip to main content

Tak boleh bawa kereta malam tanda penyakit KATARAK

Katarak ni sering berlaku apabila kita meningkat usia. Mata akan berasa kabur kerana ada selaput pada anak mata.  Katarak tidak berjangkit, kalau ada pada sebelah mata, ianya tidak akan berjangkit pada mata yang satu lagi. Hari ni saya nak kongsikan kisah Puan Sabariah yang gembira kerana doktor kata tidak perlu jalani pembedahan lagi.

Pembedahan katarak mata
...........................................................................................
SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3

TESTIMONI 44: SABARIAH ABDUL RAHMAN

[DAH TAK PERLU PEMBEDAHAN KATARAK SELEPAS AMALKAN MEGADOSE VIVIX DAN CAROTOMAX]

.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
.

Saya Sabariah Binti Abdul Rahman, berusia 74 tahun. Saya baru menjalani pembedahan katarak mata kanan pada 8 Disember 2016 yang lalu. Pembedahan mata kiri pula dijadualkan pada 9 Januari 2017.
.

Selepas pembedahan pertama, saya mengambil Vivix dan Carotomax secara megadose bagi tujuan pemulihan. Namun kesan lain yang saya dapat selepas pengambilan secara megadose itu, saya tidak lagi perlu menjalani pembedahan untuk mata kiri kerana didapati mata semakin sihat. 
.

Lebih menggembirakan, selepas sebulan dibedah, sewaktu pemeriksaan susulan di Pusat Katarak MAIWP, didapati power kedua-dua mata saya semakin menurun dengan banyak.
.

Alhamdulillah, saya kini masih dalam proses pemulihan disebabkan faktor umur yang semakin meningkat. Saya juga masih meneruskan pengambilan suplemen lain untuk kesihatan yang lebih optimum.
.

Kalau nak cuba turunkan power mata anda, tak salah mencuba sesuatu yang baik dan mempunyai kajian seperti di Shaklee.
.

Terima kasih.
...........................................................................................
Kajian menunjukkan yang antioxidant vitamins membantu memperlambatkan penghasilan katarak apabila meningkat usia. Vitamin antioxidant yang bagus untuk diamalkan ialah Vivix, Carotomax, Vita C dan Vita E. Pemakanan perlu lah dijaga dari muda lagi dan makan makanan yang tinggi antioxidant.
Vivix ni sendiri memang kaya dengan antioxidant. Antioxidant akan neutralize radikal bebas ni. Dia sedekah dia punya electron kepada radikal bebas ni supaya ianya menjadi molekul yang stabil. Vivix ni adalah makanan terbaik untuk sel kita. Membantu menghalang penuaan sel sebelum waktu. Dalam kajian makmal, Vivix memberi kesan positif melalui 4 mekanisma utama penuaan sel dengan;
  • Membantu melindungi dan membaiki DNA sel dari serangan radikal bebas
  • Membantu mengaktifkan pengawalan genetik utama yang membantu melambatkan penuaan tahap selular
  • Menggalakkan pembentukan sel tenaga baru iaitu Mitochondria untuk meningkatkan tenaga dalam sel
  • Membantu melambatkan protin AGE. Protin AGE ni kalau banyak dalam badan, juga akan merosakkan sel. Hati-hati dengan makanan bergula kerana penyumbang terbesar terhasilnya protin AGE.

CarotoMax sangat baik untuk kesihatan termasuk kesihatan retina mata dimana ianya membantu mengurangkan rabun, bagus untuk kesihatan tisu kulit, kesihatan sel darah putih dan merah , kesihatan tulang. Carotomax juga membantu dalam pembentukan membran mukus dan juga meningkakan sistem imunisasi badan

Untuk masalah silau mata tinggi , Klik Sini --> Masalah Silau Mata

Sekiranya anda ingin berikhtiar dengan Vivix, bertindak segera. Masalah mata boleh menyukarkan kerja harian kita. Jiha sendiri sudah berpengalaman jadi Jiha tahu betapa sukarnya jadi orang yang rabun dan ada masalah silau mata tinggi. Untuk pembelian, boleh hubungi  Whatsapp 0123807024 (Najihah Razali)

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…