Tak boleh bawa kereta malam tanda penyakit KATARAK

March 16, 2017

Katarak ni sering berlaku apabila kita meningkat usia. Mata akan berasa kabur kerana ada selaput pada anak mata.  Katarak tidak berjangkit, kalau ada pada sebelah mata, ianya tidak akan berjangkit pada mata yang satu lagi. Hari ni saya nak kongsikan kisah Puan Sabariah yang gembira kerana doktor kata tidak perlu jalani pembedahan lagi.

Pembedahan katarak mata
...........................................................................................
SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3

TESTIMONI 44: SABARIAH ABDUL RAHMAN

[DAH TAK PERLU PEMBEDAHAN KATARAK SELEPAS AMALKAN MEGADOSE VIVIX DAN CAROTOMAX]

.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
.

Saya Sabariah Binti Abdul Rahman, berusia 74 tahun. Saya baru menjalani pembedahan katarak mata kanan pada 8 Disember 2016 yang lalu. Pembedahan mata kiri pula dijadualkan pada 9 Januari 2017.
.

Selepas pembedahan pertama, saya mengambil Vivix dan Carotomax secara megadose bagi tujuan pemulihan. Namun kesan lain yang saya dapat selepas pengambilan secara megadose itu, saya tidak lagi perlu menjalani pembedahan untuk mata kiri kerana didapati mata semakin sihat. 
.

Lebih menggembirakan, selepas sebulan dibedah, sewaktu pemeriksaan susulan di Pusat Katarak MAIWP, didapati power kedua-dua mata saya semakin menurun dengan banyak.
.

Alhamdulillah, saya kini masih dalam proses pemulihan disebabkan faktor umur yang semakin meningkat. Saya juga masih meneruskan pengambilan suplemen lain untuk kesihatan yang lebih optimum.
.

Kalau nak cuba turunkan power mata anda, tak salah mencuba sesuatu yang baik dan mempunyai kajian seperti di Shaklee.
.

Terima kasih.
...........................................................................................
Kajian menunjukkan yang antioxidant vitamins membantu memperlambatkan penghasilan katarak apabila meningkat usia. Vitamin antioxidant yang bagus untuk diamalkan ialah Vivix, Carotomax, Vita C dan Vita E. Pemakanan perlu lah dijaga dari muda lagi dan makan makanan yang tinggi antioxidant.
Vivix ni sendiri memang kaya dengan antioxidant. Antioxidant akan neutralize radikal bebas ni. Dia sedekah dia punya electron kepada radikal bebas ni supaya ianya menjadi molekul yang stabil. Vivix ni adalah makanan terbaik untuk sel kita. Membantu menghalang penuaan sel sebelum waktu. Dalam kajian makmal, Vivix memberi kesan positif melalui 4 mekanisma utama penuaan sel dengan;
  • Membantu melindungi dan membaiki DNA sel dari serangan radikal bebas
  • Membantu mengaktifkan pengawalan genetik utama yang membantu melambatkan penuaan tahap selular
  • Menggalakkan pembentukan sel tenaga baru iaitu Mitochondria untuk meningkatkan tenaga dalam sel
  • Membantu melambatkan protin AGE. Protin AGE ni kalau banyak dalam badan, juga akan merosakkan sel. Hati-hati dengan makanan bergula kerana penyumbang terbesar terhasilnya protin AGE.

CarotoMax sangat baik untuk kesihatan termasuk kesihatan retina mata dimana ianya membantu mengurangkan rabun, bagus untuk kesihatan tisu kulit, kesihatan sel darah putih dan merah , kesihatan tulang. Carotomax juga membantu dalam pembentukan membran mukus dan juga meningkakan sistem imunisasi badan

Untuk masalah silau mata tinggi , Klik Sini --> Masalah Silau Mata

Sekiranya anda ingin berikhtiar dengan Vivix, bertindak segera. Masalah mata boleh menyukarkan kerja harian kita. Jiha sendiri sudah berpengalaman jadi Jiha tahu betapa sukarnya jadi orang yang rabun dan ada masalah silau mata tinggi. Untuk pembelian, boleh hubungi  Whatsapp 0123807024 (Najihah Razali)

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies