Skip to main content

Tak boleh bawa kereta malam tanda penyakit KATARAK

Katarak ni sering berlaku apabila kita meningkat usia. Mata akan berasa kabur kerana ada selaput pada anak mata.  Katarak tidak berjangkit, kalau ada pada sebelah mata, ianya tidak akan berjangkit pada mata yang satu lagi. Hari ni saya nak kongsikan kisah Puan Sabariah yang gembira kerana doktor kata tidak perlu jalani pembedahan lagi.

Pembedahan katarak mata
...........................................................................................
SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3

TESTIMONI 44: SABARIAH ABDUL RAHMAN

[DAH TAK PERLU PEMBEDAHAN KATARAK SELEPAS AMALKAN MEGADOSE VIVIX DAN CAROTOMAX]

.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
.

Saya Sabariah Binti Abdul Rahman, berusia 74 tahun. Saya baru menjalani pembedahan katarak mata kanan pada 8 Disember 2016 yang lalu. Pembedahan mata kiri pula dijadualkan pada 9 Januari 2017.
.

Selepas pembedahan pertama, saya mengambil Vivix dan Carotomax secara megadose bagi tujuan pemulihan. Namun kesan lain yang saya dapat selepas pengambilan secara megadose itu, saya tidak lagi perlu menjalani pembedahan untuk mata kiri kerana didapati mata semakin sihat. 
.

Lebih menggembirakan, selepas sebulan dibedah, sewaktu pemeriksaan susulan di Pusat Katarak MAIWP, didapati power kedua-dua mata saya semakin menurun dengan banyak.
.

Alhamdulillah, saya kini masih dalam proses pemulihan disebabkan faktor umur yang semakin meningkat. Saya juga masih meneruskan pengambilan suplemen lain untuk kesihatan yang lebih optimum.
.

Kalau nak cuba turunkan power mata anda, tak salah mencuba sesuatu yang baik dan mempunyai kajian seperti di Shaklee.
.

Terima kasih.
...........................................................................................
Kajian menunjukkan yang antioxidant vitamins membantu memperlambatkan penghasilan katarak apabila meningkat usia. Vitamin antioxidant yang bagus untuk diamalkan ialah Vivix, Carotomax, Vita C dan Vita E. Pemakanan perlu lah dijaga dari muda lagi dan makan makanan yang tinggi antioxidant.
Vivix ni sendiri memang kaya dengan antioxidant. Antioxidant akan neutralize radikal bebas ni. Dia sedekah dia punya electron kepada radikal bebas ni supaya ianya menjadi molekul yang stabil. Vivix ni adalah makanan terbaik untuk sel kita. Membantu menghalang penuaan sel sebelum waktu. Dalam kajian makmal, Vivix memberi kesan positif melalui 4 mekanisma utama penuaan sel dengan;
  • Membantu melindungi dan membaiki DNA sel dari serangan radikal bebas
  • Membantu mengaktifkan pengawalan genetik utama yang membantu melambatkan penuaan tahap selular
  • Menggalakkan pembentukan sel tenaga baru iaitu Mitochondria untuk meningkatkan tenaga dalam sel
  • Membantu melambatkan protin AGE. Protin AGE ni kalau banyak dalam badan, juga akan merosakkan sel. Hati-hati dengan makanan bergula kerana penyumbang terbesar terhasilnya protin AGE.

CarotoMax sangat baik untuk kesihatan termasuk kesihatan retina mata dimana ianya membantu mengurangkan rabun, bagus untuk kesihatan tisu kulit, kesihatan sel darah putih dan merah , kesihatan tulang. Carotomax juga membantu dalam pembentukan membran mukus dan juga meningkakan sistem imunisasi badan

Untuk masalah silau mata tinggi , Klik Sini --> Masalah Silau Mata

Sekiranya anda ingin berikhtiar dengan Vivix, bertindak segera. Masalah mata boleh menyukarkan kerja harian kita. Jiha sendiri sudah berpengalaman jadi Jiha tahu betapa sukarnya jadi orang yang rabun dan ada masalah silau mata tinggi. Untuk pembelian, boleh hubungi  Whatsapp 0123807024 (Najihah Razali)

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…