Skip to main content

Review Movie 'THE BOSS BABY'. Must Watch...

Weekend baru ni bawa anak-anak berjalan. Since anak-anak nampak trailer The Boss Baby, asek la tanya bila nak tengok. So bawa la juga. Bila check kat GSC online, almost full house. Kat Queensbay yang available row paling depan. Oh No.... So try tengok kat Gurney Mall, Alhamdulillah ok la, dapat row ke 4 dari screen. Takde la mendongak sangat.


Siapa yang ada anak and baby currently, memang la kena pi tengok. We all enjoyed the movie. Amna Haneena for the first time tak tidur masa tengok movie. Pay attention all the time and tak cranky langsung. Maybe dia tengok perangai baby tu macam dia agaknya. Gelak-gelak je kami suami isteri sebab memang macam sama perangai dia. Boss Baby betul Amna Haneena ni hehehe.

Lagi satu, Aqeef pon enjoy sebab watak Tim tu sebaya dengan dia dan Tim tu sangat full of imagination. And kita as parents pun boleh tahu apa perasaan anak pertama tu bila dah ada adik. Do they feel a bit neglected? Kasih sayang terbahagi? Ibu and ayah dan pay less attention kat dia? Huhuhu Sian Aqeef. 

Pumpkin Patch dah nak tutup.

Memang ada perasan kat FB, iklan Closing Sale Pumpkin Patch di Gurney. So nak la tengok-tengok sebab Jiha memang suka material and design Pumpkin Patch ni. Boleh la beli untuk baju raya anak-anak sekali. Dah tak banyak dah especially gown memang takde langsung. Orang dah borong agaknya. Gown and dresses dia kalau yang cantik-cantik tu memang best, mahal la tapi above rm100, tapi kalau discount memang untung la. Tapi tak sempat pulak dah habis hehehe.

Tapi untung jugak sebab dapat beli jeans dan seluar. 70% ada, and ada items yang 50% kalau beli more than 5 items, dapat lagi additional 20%. So memborong la sikit semalam. 

Aqeef : 1 kasut, 1 jeans, 1 khakis
Auni : 1 kasut, 2 jeans, 1 blouse
Amna : 2 jeans, 1 blouse, 1 overall jeans

Total rm521....memang puas hati la sebab material pon best. Tinggal nak beli sikit je lagi shirt untuk Aqeef, gowns untuk anak dara dua tu dan kasut Amna. Setel baju raya. Tinggal nak cari baju kurung dan melayu je nanti. Tahun ni plan beli siap je la kott. Malas nak fikir hahaha.

Macam biasa la kan, anak-anak punya uruskan dulu. Kalau ada bajet lebih baru fikir untuk ibu ayah. Best kan jadi parents hahahahaha. Sama la sejak ada anak-anak ni, nak tengok movie pun cerita kanak-kanak aje la hehehe.

So siapa yang belum pergi tengok The Boss Baby...sila pergi ok...Best hehehehe


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…