Review Movie 'THE BOSS BABY'. Must Watch...

April 10, 2017

Weekend baru ni bawa anak-anak berjalan. Since anak-anak nampak trailer The Boss Baby, asek la tanya bila nak tengok. So bawa la juga. Bila check kat GSC online, almost full house. Kat Queensbay yang available row paling depan. Oh No.... So try tengok kat Gurney Mall, Alhamdulillah ok la, dapat row ke 4 dari screen. Takde la mendongak sangat.


Siapa yang ada anak and baby currently, memang la kena pi tengok. We all enjoyed the movie. Amna Haneena for the first time tak tidur masa tengok movie. Pay attention all the time and tak cranky langsung. Maybe dia tengok perangai baby tu macam dia agaknya. Gelak-gelak je kami suami isteri sebab memang macam sama perangai dia. Boss Baby betul Amna Haneena ni hehehe.

Lagi satu, Aqeef pon enjoy sebab watak Tim tu sebaya dengan dia dan Tim tu sangat full of imagination. And kita as parents pun boleh tahu apa perasaan anak pertama tu bila dah ada adik. Do they feel a bit neglected? Kasih sayang terbahagi? Ibu and ayah dan pay less attention kat dia? Huhuhu Sian Aqeef. 

Pumpkin Patch dah nak tutup.

Memang ada perasan kat FB, iklan Closing Sale Pumpkin Patch di Gurney. So nak la tengok-tengok sebab Jiha memang suka material and design Pumpkin Patch ni. Boleh la beli untuk baju raya anak-anak sekali. Dah tak banyak dah especially gown memang takde langsung. Orang dah borong agaknya. Gown and dresses dia kalau yang cantik-cantik tu memang best, mahal la tapi above rm100, tapi kalau discount memang untung la. Tapi tak sempat pulak dah habis hehehe.

Tapi untung jugak sebab dapat beli jeans dan seluar. 70% ada, and ada items yang 50% kalau beli more than 5 items, dapat lagi additional 20%. So memborong la sikit semalam. 

Aqeef : 1 kasut, 1 jeans, 1 khakis
Auni : 1 kasut, 2 jeans, 1 blouse
Amna : 2 jeans, 1 blouse, 1 overall jeans

Total rm521....memang puas hati la sebab material pon best. Tinggal nak beli sikit je lagi shirt untuk Aqeef, gowns untuk anak dara dua tu dan kasut Amna. Setel baju raya. Tinggal nak cari baju kurung dan melayu je nanti. Tahun ni plan beli siap je la kott. Malas nak fikir hahaha.

Macam biasa la kan, anak-anak punya uruskan dulu. Kalau ada bajet lebih baru fikir untuk ibu ayah. Best kan jadi parents hahahahaha. Sama la sejak ada anak-anak ni, nak tengok movie pun cerita kanak-kanak aje la hehehe.

So siapa yang belum pergi tengok The Boss Baby...sila pergi ok...Best hehehehe


LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies