Skip to main content

Kerap Sakit Perut Tanda Kanser Hati!!!

Kerap sakit perut disangka perut sensitif dengan makanan pedas, rupanya sakit perut ini juga adalah salah satu tanda kanser hati. Sekiranya terlalu kerap sakit perut, segeralah ke hospital untuk pemeriksaan lanjut. Mari kita lihat apa lagi tanda kanser hati.



Kanser Hati

Tanda-tanda Kanser Hati

  • Turun berat badan secara tiba-tiba
  • Hilang selera makan
  • Sakit perut / abdomen bahagian atas
  • Kerap loya dan muntah
  • Lemah dan keletihan melampau
  • Bengkak di bahagian perut / abdomen
  • Kulit dan mata putih kelihatan kekuningan
  • Najis bewarna putih seakan kapur 

Punca Kanser Hati

Hati merupakan 'eliminating organ' dalam tubuh kita. Segala toksin yang masuk ke dalam badan akan ditapis oleh hati kita supaya badan kita dapat berfungsi dengan baik tanpa toksin. Tetapi hati akan menjadi tepu dengan toksin sekiranya proses nyahtoksin tidak berjalan dengan lancar. Ini adalah salah satu penyebab kesihatan hati semakin merosot.

Kanser juga berpunca daripada kronik inflamasi dan juga lambakan radikal bebas dalam badan kita. Banyak faktor penyebab inflamasi dan lambakan radikal bebas, antaranya adalah dari pemakanan kita sendiri yang tinggi lemak dan karbohidrat.

Apabila ini terjadi, sel akan menjadi rosak tetapi tidak mati. Sel ini akan merebak menghasilkan lebih banyak sel rosak dan ini boleh menyebabkan kanser terjadi.

Antara orang yang berisiko untuk mendapat kanser hati ialah penghidap diabetes!!

Kurangkan risiko lambakan radikal bebas dan kronik inflamasi dalam badan.

Para saintis di Shaklee telah menjalankan ujian klinikal dan mendapati bahawa resveratrol dan polyphenols dalam anggur muscadine mengurangkan tahap oxidative stress (penyebab lambakan radikal bebas) dan kronik inflamasi. Rujuk link di bawah untuk Published Journal





Ikhtiar dengan sirap anggur muscadine iaitu Vivix Shaklee.

Vivix Shaklee adalah minuman botani yang telah dipatenkan dan mengandungi resveratrol dan polyphenols dari anggur muscadine dan juga beberapa bahan yang lain. 

Vivix membantu memperbaiki sel DNA yang telah rosak dan juga membantu menghalang sel kanser dari merebak. Satu Landmark Study telah dijalankan dan diketuai oleh Dr Elizabeth Blackburn iaitu Pemenang Noble Prize in Physiology and Medicine 2009. Penemuan beliau ialah Vivix mengurangkan pemendekan Telomere sebanyak 40%. Pemendekan Telomere yang cepat boleh menyebabkan pesakit kanser menjadi lebih teruk. Baca lebih lanjut di sini -> TELOMERE DAN KANSER

Testimoni Vivix

Asbab mengamalkan Vivix, kesihatan pesakit kanser hati ini bertambah baik dan dapat dilihat dalam masa seminggu. Perlu diingatkan yang Vivix bukan lah ubat untuk merawat tetapi ianya adalah makanan tambahan yang menyokong kesihatan badan. Kesan terhadap individu juga mungkin berbeza. Vivix boleh diamalkan dengan konsisten setiap hari sebagai ikhtiar untuk memperbaiki taraf kesihatan.


Detox Hati dengan DTX Complex

Saya sendiri berpeluang berjumpa dengan isteri kepada pesakit kanser hati iaitu Makcik Rohana. Kisah suami beliau yang kini telah sembuh dari kanser hati dengan mengamalkan suplemen semulajadi selama dua tahun. Alhamdulillah, siapa sangka kan, berkat usaha dan ikhtiar mereka suami isteri, Allah telah berikan kesembuhan pada suami makcik Rohana ni.



Menurut Makcik Rohana, suami dia mengamalkan DTX Complex selama 2 tahun. DTX Complex memang bagus untuk kesihatan hati. Bukan sahaja pesakit kanser hati sahaja yang memerlukan suplemen untuk hati tetapi kita semua perlukan DTX Complex ini ye.


Amalkan Vivix dan DTX Complex untuk membantu memperbaiki tahap kesihatan hati anda. Klik link eSell untuk pembelian terus.

KLIK

Atau sekiranya anda inginkan penjimatan hebat, boleh hubungi saya dahulu dengan klik link di bawah ini. Saya akan hubungi anda kembali dengan segera 

Najihah Razali
whatsapp 0123807024
sitinajihah83@gmail.com
Fanpage : Jom Kita Sihat

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…