My 'Alarm Clock' Baby hehehe

April 06, 2010


Dulu Jiha penah cite dlm entry ini tentang 1st time rasa tendangan baby kan... sekarang baby dah makin kerap tendang..sgt comel hehehe...

Pasal 'Alarm Clock' baby tu pulak kan hehehe... everyday Jiha set hp alarm clock at 6am tuk bangun solat kan.... hikhik tp mcm bese la mesti la off kan terus and terpisat2 nak bangun and still baring2 kan...... yang comelnye, bile tak bangun tu, baby akan keep menendang sampai la ibunye ni bangkit ke toilet hehehehehe, baru die stop tendang.... alahai pandainye anak ibu ni...Amin... maybe takut ibu die ni terbabas solat subuh kot hehehehe...syok la ada org tukang kejut pagi2...hehehe nanti baby dah kuar nanti, mesti die nanges2 comel? or jerit utk kejutkan ibu dia ni hehehe...alahai =)

p/s: soklan agak cencored, sorry ya =), thru my reading, it is ok to 'bersama' till the end of your pregnancy, the 'activity' will help you in labour soon bcos the male cement tu mcm akan ease the contraction la.. tp for those yang ada complication mang have to stop having it la kan...tp kan hubby heard from his seniors that kene stop bile dah masuk third trimester...kononnye takut effect the baby..this is what the seniors practise... hmmm mcm contradict plak info ni....
this is the answers from babycenter

LAGI ARTIKEL MENARIK

8 comments

  1. hehe..p/s tu kalu xsilap kalu dah dekat2 EDD tu kalu baby xmo kuar lg, elok le bersama utk menggalakkan kelahiran..tapi mase 7-8 bulan nie xpasti pulak..kene tanya doc la kot..i pun tertanya2 gak..kang kalu 'on', terdeliver awal ke susah lak..huhu

    ReplyDelete
  2. nadya: tu la..if baca kat baby center tu leh aje 'on' hehehe...tp nanti nak try tanye doc la jugak hehehe..and next check up ni nak cek position uri tu kat mana..mintak2 jangan la kat bawah...bukan aje bahaya kalau 'on' tp takut kene c-section ayoyo

    ReplyDelete
  3. masa mun peknen dulu..doc ckp dah msuk 38 week br leh bersma untuk mudahkan baby kluar nanti..tp xsempat...hahaha..uwais kluar genap 38 mgu....

    ReplyDelete
  4. mien ada terbaca tau jiha, kalau awal2 kite bersama ngan hubby, cement hubby tu bleh menyebabkan baby lahir premature. lupe la wats causing it. dats y org advise bersama time EDD mcm kawan jiha cakap tu kalo in case baby syg sgt nk tinggal dlm pewut mummy dia :)

    ReplyDelete
  5. i rase bole je la. doctor pon penah pesan still bole bersama lg smpi bersalin sbb bole mengeratkan lg bonding parents & anak.
    utk kes2 tertentu mcm uri kt bawah sgt atau lain2 je yg tak boleh. tp nak selamat, kene tanye doc dulu la. ape2 pon, baby jiha mmg sweet. pandai kejut ibu die smyg subuh..:))

    ReplyDelete
  6. jiha syg.. ok je. my doc said xde mslh utk brsm ur hubby anytime throughout th pregnancy. unless u feel any heavy contraction after or during th intercourse.

    it is natural to feel a bit uneasy or th baby may move a lot during then due to th physical activity. if ur baby is not totally engaged to th right position 4 birth, doing it wth ur hubby shouldnt make it any earlier..

    p/s: babies feel n know whnever their mothers r happy. so do things tht make urself happy coz th little fella will surely b happy 4 u..

    ReplyDelete
  7. thanks for the advise...walaupon ada mcm2 pendapat hehehe.... will do more readings and consult my doc =)

    thanks..love u all =) =) =)

    ReplyDelete
  8. hihihi macam tu eh jiha..ntah la..elly bab2 tut ngan husband nie tak tau sangat..lagi2 time peknen ni elly agak 'dingin' sikit ngan hubby...tu yang tak bape kisah sangat tu..nasib baik la dia pun memahami..hihihi

    ReplyDelete

Thanks Lovelies