Steaming over Cold Drugs

July 17, 2013

Definitely I chose Steaming!!

Why? Sebab I dah harungi sleepless nights (most of the time hubby hehehe), heart-pounding bila demam anak tak kebah2 sebabkan kahak and kene admit to hospital...dengan kene cucuk2 jarum tiap kali admitted..and worst Eczema yang tak surut2

Ini semua dah lalui nye while raising up Aqeef Danial....kesian anak ibu huhuhuhu..the 1st year memang quite challenging for a 1st timer parents like us...huhu

Alhamdulillah kalau tak silap...bulan March ke May 2011...ditemukan dengan Dr Nadir Khan from Klinik Wangsa (Near Jusco Wangsa Maju and betul2 depan Shaklee Wangsa Maju hehehe)...and Alhamdulillah lepas ikut pantang larang ubat dia and amalkan Steaming...Aqeef Danial is getting healthier and believe it or not no more Eczema... Alhamdulillah

Ok sebenarnye nak cerita pasal kisah Sabtu baru ni....Aqeef selsema (lamaaaaaa sgt tak kena)....and sudah lembik masa Maghrib tu...badan agak panas....so hubby kata, ok kita steaming...steaming di depan family in law Jiha....steaming is like an alien to them hehe...nampak mcm seksa anak? tak sampai hati? tapi kami lagi tak sampai hati nak hantar Aqeef gi hospital and cucuk2 jarum

As usual mang Ibu la Supermak yang do the steaming kan....hehehe ibu lock tangan and kaki dia betul2...tp hehehe punya la lama tak steaming Aqeef and he is getting taller...so agak kekok di situ...not just getting taller but getting stronger hehehe....tak sampai 5 mins pon...tp lepas tu die batuk2 and muntah kahak kaw kaw punya tau...and Alhamdulillah demam kebah dan terus aktif semula...and hari ni dah tak selsema dah...(ibu plak kene...adoyai dah setahun tak selsema )

But all up to you parents nak pilih apa cara pon...for me I am glad I ditch the cold drugs ;)
Now only steaming and MEALSHAKE + OMEGA GUARD, vitamin semulajadi untuk Aqeef Danial

Ok...for those yang nak tau macammana nak steaming tu...boleh refer link di bawah or just pay Dr Nadir a visit...u might call 1st sebab sometimes doc lain ...so call tanya dulu bila he is in ye...


Klinik Wangsa
Dr Nadir Khan & Rakan2
0341421614

LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

  1. Kak Lang, k. indot pon buat steaming jugak... mmg lah seksa nk control Alif, tp mmg berbaloi berlawan2 dgn alif sbb kahak dia keluar.. tp bila dgn embah lanang semua air sejuk, semua air embah minum dia pon minum... haih..... :)

    ReplyDelete

Thanks Lovelies