Set Kulit Shaklee : Ada skin care jugak tau..ENFUSELLE dan Nutriwhite

February 25, 2014


Ok...selain Set Kulit Cantik yang Jiha selalu cerita tu kan, nak tahu tak Shaklee ada juga Set Skin Care.
Sebenarnya Jiha ni tak suka sangat nak pakai, tapi tu dulu lah hehehe

Ni dah 3 series..kesedaran tu dah ada, hah jangan ikut macam saya ye, sebenarnya kalau nak kulit cantik, dah kena jaga luar dan dalam sejak dari umur 25 tahun lagi tau. 

Ok ni Jiha nak share Set Kulit : Skin Care Enfuselle dulu, yang Nutriwhite tunggu next entry ok 

Ok, tak semua orang ada jenis kulit yang sama kan, ada yang normal, ada yang kulit kering dan ada yang kulit yang berminyak. So make sure pilih  pencuci muka yang betul. Kalau jenis kering tu, JANGAN pilih pencuci muka jenis gel atau yang jenis berbuih sabun tu sebab nanti akan lagi mengeringkan kulit kita tau. 

Ok so ni cadangan dari pakar Shaklee yang akan Jiha kongsikan pada semua.

Normal to Dry Skin 

set kulit enfuselle
Set ini sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kulit kering dan sensitif

Ok seperti biasa kita mulakan dengan pencuci muka dahulu ye iaitu 

Hydrating Cleansing Lotion
Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
  • Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik


Selesai mencuci muka, lap dengan towel bersih dan boleh gunakan kapas lembut untuk sapu toner pada wajah

Hydrating Toner
Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit

Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
  • Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil


Setelah step menyapu muka dengan toner, boleh la oleskan mositurizer agar muka kekal lembab

Hydrating Moisturizer 
Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam

  • Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.

Terbukti secara klinikal:
  • 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
  • Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
  • Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
  • Hipoalergenik

Dan ini extra special untuk mengelakkan kedutan atau garis halus di sekitar mata


Eye Treatment 
Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara

  • Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.

Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.

Normal to Oily Skin


set kulit enfuselle
Set ini sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak dan berjerawat



Ok seperti biasa kita mulakan dengan pencuci muka dahulu ye iaitu 

Purifying Cleansing Gel

Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
  • Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik


Selesai mencuci muka, lap dengan towel bersih dan boleh gunakan kapas lembut untuk sapu toner pada wajah

Purifying Toner
Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida

  • Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
Terbukti secara klinikal:
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
  • Membantu mengawal kulit berminyak
  • Hipoalergenik

Setelah step menyapu muka dengan toner, boleh la oleskan mositurizer agar muka kekal lembab


Balancing Moisturizer 
Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit

  • Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.

Terbukti secara klinikal:
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik


Dan ini extra special untuk mengelakkan kedutan atau garis halus di sekitar mata

Eye Treatment
Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara

  • Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus

Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.


Ok, so pilih betul-betul Skin Care mengikut jenis kulit anda ok..Mari lah sama-sama kita menjaga kecantikan untuk diri sendiri dan untuk suami tercinta hehehe

Nantikan entry Skin Care : Nutriwhite pula untuk mereka yang nak kulit putih berseri <3

JOM dapatkan Set Kulit Enfuselle anda hari ini dengan harga yang menarik hanya dari Jiha ok

JIHA 0123807024

Ataupun boleh refer link ni untuk ketahui pelbagai medium untuk menghubungi saya---> http://bit.ly/1mMTPI8

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies