Skip to main content

Shaklee Indonesia aku datang!!!!

Alhamdulillah dah berjaya booked tiket untuk trip Jogja dan Jakarta

Sambil berjalan makan angin dengan team Supermom, sambil niat untuk melebarkan ukhwah di Indonesia pula.

Shaklee HQ, Jakarta di Menara Citicon

Tak sabar nak melawat Shaklee Indonesia yang HQ di Jakarta sana. InshaAllah 16hb April 2014 kami akan sampai ke Shaklee HQ sana. MasyaAllah, peluang Shaklee di Indonesia sangat besar sebab masih baru. Untung orang Indonesia yang pioneer memulakan bisnes Shaklee ni. Luas potensi nya InshaAllah.

Saya seorang bekas jurutera yang berhenti kerja demi anak-anak dan kini menjana pendapatan lebih dari pendapatan sewaktu menjadi jurutera. Kini seorang Work at Home Mom.

Saya YAKIN anda juga BOLEH!!

Team Supermom akan ke sana untuk memberi penjelasan lebih tentang Apa itu Shaklee, bisnes plan, benefit menjadi ahli Shaklee serta pengalaman menjalankan perniagaan Shaklee ini. Jadi sekiranya ada kelapangan, boleh datang ke Shaklee HQ di Jakarta pada 16hb April dan InshaAllah kita akan bertemu di sana. Jika tidak berkesempatan untuk berjumpa di sana, anda dipersilakan untuk aju soalan kepada saya di no seperti di bawah.

Tempat menarik di Jakarta

Oh selain tu, saya ingin juga melawat paman yang tinggal di Jakarta. Hehe sebelum ini hanya berjumpa di Facebook sahaja.

Tahun 2011, saya pernah melawat Jakarta tapi banyak tempat yang tak sempat singgah. Hanya sempat singgah ke Tanah Abang, Manggar Dua, Senayan Mall. Mana lagi tempat yang menarik di Jakarta boleh dilawati ya?

Diharap saya akan dapat berjumpa lebih ramai lagi rakan baru dan lebih-lebih lagi yang ingin mengubah taraf hidup yang lebih baik bersama Shaklee. InshaAllah tunjuk ajar dari A to Z akan di berikan kepada anda


Baiklah...siapa yang berminat untuk mengetahui lebih mengenai Shaklee dan ingin jadi ahli, jangan segan2 hubungi Jiha ye

JIHA 0123807024 

I am more than happy to assist u ♥♥♥♥

atau boleh refer link ini ya --> Cara Nak Hubungi Saya
.



Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…