Skip to main content

3C Shaklee untuk CYCLE pertama join Shaklee

Alhamdulillah...lega dah rasa selesai closing untuk Cycle 2013/2014... Alhamdulillah 3 rank dalam satu cycle, Alhamdulillah, banyak lagi perlu usaha dan yang penting banyak lagi yang memerlukan khidmat konsultasi dan cadangan supplement Shaklee dari Jiha. Sangat happy bila customer mendapat result yang positif, makin sihat. 

Dan Alhamdulillah, benefit Shaklee 3C tu...Jiha dah dapat dalam cycle pertama berbisnes Shaklee , not bad heh  hehehe  <3 <3

Orang yang tak tahu Shaklee selalu tanya, 3C Shaklee tu apa bendanye?? Hehehe ok lah meh nak cerita sikit.

Itu lah dia benefit dari Shaklee iaitu Cash Bonus, Car Bonus dan Conference... ok nak tahu lebih lanjut refer link ini BENEFIT AHLI SHAKLEE

Sebenarnya setiap dari kita ni berpotensi untuk berjaya. Cuma masih ramai yang tak menyedarinya. Ramai yang selesa duduk di ZON SELESA. Dan terlepas segala peluang keemasan yang ada. Allah dan janjikan rezeki pada kita, dengan syarat kita berusaha.

Usaha yang sedikit macam ni pun, Allah beri rezeki yang sebegini...Allahuakhbar, kalau usaha lebih lagi dan yang penting INGAT padaNYA, BUAT demiNYA, lebih melimpah ruah rezeki yang DIA beri.

JIHA dah ada AZAM BARU sempena cycle baru ini dan short dan long term target. Semoga diberi kekuatan untuk jadi lebih kuat, untuk diri sendiri dan untuk membimbing susurgalur IRON MILLIONAIRES.

InsyaAllah.

Minta kawan-kawan blog doakan sama kejayaan JIHA ye. Hanya Allah dapat membalasnya. Semoga korang semua diberi rezeki dan nikmat yang melimpah ruah. Amin.

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…