Kena CHIKCEN POX masa mengandung!!!!

April 24, 2014


Fuhh masih teringat lagi saat-saat kene chicken pox masa mengandung. Masa tu baru 14weeks. Risau nya bukan kepalang. Mood pun jatuh merundum. Nanges berkoyan-koyan (ahakss nampak sangat menipu nya)....tapi serius memang asek menanges cuma tak la berkoyan hehehe.

Apa agaknya yang paling menakutkan ibu mengandung?

Kesihatan anak dalam kandungan. Betul tak? Ada yang kata nanti anak bakal cacat. (mostly happen bile kene chicken pox masa 1st trimester..up to 12 weeks)...12weeks to 14weeks tak la jauh mana. So tak risau ke?? Risau gila masa tu huhuhu. Ada yang kata nanti anak dalam kandungan pun kene chicken pox la. Ada yang kata masa bersalin nanti anak keluar tu terus dapat chicken pox. Ni orang kata la, berdasarkan pengalaman mereka.

Apa tindakan kita sebagai Ibu?

Mesti la mahukan yang terbaik kan. Mohon banyak-banyak pada Allah agar anak dalam kandungan diberi kesihatan yang sempurna. Setiap kali rasa bisa tu datang, menangis semahu-mahunya sebab takut kan memberi efek kepada yang di dalam. Huhuhuhu. Demam pulak taknak turun-turun masa tu. Doktor risau misscarriage. 5 hari warded kat hospital. Huhuhu. So Ibu nekad...nekad nak makan supplement kali ini. Nak make sure baby sihat. Alhamdulillah Shaklee menjadi pilihan masa tu berdasarkan feedback yang dapat dari kawan-kawan. So bermula lah episod telan pill yang mana saya kurang gemar sebenarnya. Tapi demi anak, semua boleh.

Masa tu Jiha amek Set Mengandung Shaklee

Vitalea
Bcomplex
Vita C
Ostematrix
ESP
Omega Guard

chicken pox masa mengandung
ni lah set mengandung shaklee yang Jiha guna dulu

Manfaat tambahan????

Alhamdulillah both ibu dan baby sihat. Pengalaman melahirkan pun superb. MasyaAllah. Tapi bukan itu sahaja ye Jiha dapat hasil konsisten makan Set Mengandung Shaklee ni, Jeng Jeng Jeng...meh tengok gambar ni
shaklee hilangkan parut
parut chicken pox hilang!!!!


Ok nak tahu kenapa? Sebab dalam Set Mengandung Shaklee ni ada Set Kulit khas untuk ibu mengandung tau..iaitu ESP, Vita C dan Bcomplex. So preggy mommies tak perlu risau ye. Tak perlu nak amek extra2 masa mengandung ni. Tunggu lepas pantang baru amek Vivix, Collagen untuk kulit yang lebih flawless hehehe.

see...
shaklee set kulit
ini lah Set Kulit Cantik I masa mengandung hehehe
Ok...tak semestinya nak kene chicken pox baru nak amek supplement Shaklee kan, kalau anda ibu yan mementingkan kesihatan diri sendiri dan baby dan juga kecantikan kulit, Set Mengandung Shaklee ini lah pilihan yang paling TEPAT sekali.

Hubungi saya sekarang untuk dapatkan Set ini serta konsultasi eksklusif untuk anda

Love,
Mama JIHA
whatsapp/call/sms
0123807024


Ataupun boleh refer link ni untuk ketahui pelbagai medium untuk menghubungi saya---> http://bit.ly/1mMTPI8

LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

  1. Kesian tengok ibu hamil yang mengalami chicken pox...

    ReplyDelete

Thanks Lovelies