Skip to main content

Kena CHIKCEN POX masa mengandung!!!!


Fuhh masih teringat lagi saat-saat kene chicken pox masa mengandung. Masa tu baru 14weeks. Risau nya bukan kepalang. Mood pun jatuh merundum. Nanges berkoyan-koyan (ahakss nampak sangat menipu nya)....tapi serius memang asek menanges cuma tak la berkoyan hehehe.

Apa agaknya yang paling menakutkan ibu mengandung?

Kesihatan anak dalam kandungan. Betul tak? Ada yang kata nanti anak bakal cacat. (mostly happen bile kene chicken pox masa 1st trimester..up to 12 weeks)...12weeks to 14weeks tak la jauh mana. So tak risau ke?? Risau gila masa tu huhuhu. Ada yang kata nanti anak dalam kandungan pun kene chicken pox la. Ada yang kata masa bersalin nanti anak keluar tu terus dapat chicken pox. Ni orang kata la, berdasarkan pengalaman mereka.

Apa tindakan kita sebagai Ibu?

Mesti la mahukan yang terbaik kan. Mohon banyak-banyak pada Allah agar anak dalam kandungan diberi kesihatan yang sempurna. Setiap kali rasa bisa tu datang, menangis semahu-mahunya sebab takut kan memberi efek kepada yang di dalam. Huhuhuhu. Demam pulak taknak turun-turun masa tu. Doktor risau misscarriage. 5 hari warded kat hospital. Huhuhu. So Ibu nekad...nekad nak makan supplement kali ini. Nak make sure baby sihat. Alhamdulillah Shaklee menjadi pilihan masa tu berdasarkan feedback yang dapat dari kawan-kawan. So bermula lah episod telan pill yang mana saya kurang gemar sebenarnya. Tapi demi anak, semua boleh.

Masa tu Jiha amek Set Mengandung Shaklee

Vitalea
Bcomplex
Vita C
Ostematrix
ESP
Omega Guard

chicken pox masa mengandung
ni lah set mengandung shaklee yang Jiha guna dulu

Manfaat tambahan????

Alhamdulillah both ibu dan baby sihat. Pengalaman melahirkan pun superb. MasyaAllah. Tapi bukan itu sahaja ye Jiha dapat hasil konsisten makan Set Mengandung Shaklee ni, Jeng Jeng Jeng...meh tengok gambar ni
shaklee hilangkan parut
parut chicken pox hilang!!!!


Ok nak tahu kenapa? Sebab dalam Set Mengandung Shaklee ni ada Set Kulit khas untuk ibu mengandung tau..iaitu ESP, Vita C dan Bcomplex. So preggy mommies tak perlu risau ye. Tak perlu nak amek extra2 masa mengandung ni. Tunggu lepas pantang baru amek Vivix, Collagen untuk kulit yang lebih flawless hehehe.

see...
shaklee set kulit
ini lah Set Kulit Cantik I masa mengandung hehehe
Ok...tak semestinya nak kene chicken pox baru nak amek supplement Shaklee kan, kalau anda ibu yan mementingkan kesihatan diri sendiri dan baby dan juga kecantikan kulit, Set Mengandung Shaklee ini lah pilihan yang paling TEPAT sekali.

Hubungi saya sekarang untuk dapatkan Set ini serta konsultasi eksklusif untuk anda

Love,
Mama JIHA
whatsapp/call/sms
0123807024


Ataupun boleh refer link ni untuk ketahui pelbagai medium untuk menghubungi saya---> http://bit.ly/1mMTPI8

Comments

  1. Kesian tengok ibu hamil yang mengalami chicken pox...

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…