Skip to main content

ELAK SEMBELIT SEMASA PANTANG DENGAN OSTEMATRIX

Assalammualaikum,

Sembelit semasa pantang adalah mimpi ngeri setiap ibu berpantang. Berpantang adalah proses penyembuhan bagi ibu yang baru melahirkan. Untuk mengembalikan tenaga dan untuk menjaga dalaman wanita.

Jadi kalau lah kena sembelit, boleh menggangu proses peyembuhan ini. 

Apakah ikhtiar kita untuk memastikan kita tidak kena sembelit?

Jiha nak share kan produk Shaklee yang boleh atasi masalah. Kita boleh elak sembelit semasa pantang dengan Ostematrix. Kalau nak tahu Jiha sendiri ada pengalaman ngeri sembelit masa pantang anak pertama. 

Jadi untuk anak kedua ni, dah ambil langkah awal

pengedar shaklee penang


Apa kaitan Ostematrix dengan Sembelit?

Ostematrix Shaklee ni mengandungi Kalsium-Magnesium dan juga dilengkapi dengan Vitamin D dan beberapa mineral lain. 
Kalsium akan bergabung dengan kempedu yang berlebihan dan lemak yang mereput seterusnya membentuk gumpalan. Dan gumpalan inilah yang akan dikeluarkan sebagai najis dan membersihkan usus. 
Manakala Magnesium pula berperanan melegakan otot dalam usus yang membantu untuk mewujudkan pergerakan yang lebih baik dan lancar. Magnesium juga berfungsi untuk menyerap air ke dalam kolon seterusnya melembutkan najis dan melancarkan pembuangannya dari badan.

Tips memilih PIL KALSIUM

  1. Pastikan pil anda bukan setakat ada kandungan kalsium sahaja ye. Kalsium yang tinggi boleh menjurus kepada risiko penyakit buah pinggang. 
  2. Pastikan pil kalsium anda juga ada kandungan Magnesium dan vitamin dan minerals yang lain.
  3. Pilih pil yang mudah ditelan disebabkan permukaan nya yang licin seperti Ostematrix Shaklee


Berminat nak dapatkan OSTEMATRIX bagi mengatasi masalah sembelit anda? KLIK ICON 'ORDER NOW' 




Dapatkan Penjimatan HEBAT 15-20% dengan menjadi ahli.

Isi borang dengan klik Icon di bawah ini dan Jiha akan hubungi anda untuk Consultation.



NAJIHAH RAZALI
0123807024
sitinajihah83@gmail.com

Jom dengar pengalaman ngeri Puan Khadeeja yang kena sembelit semasa pantang
Amalan Pantang Selepas Bersalin Elak Mimpi Ngeri Sakit Sembelit from iReach HD on Vimeo.

Comments

  1. cinta sgt kat ostematrix sbb kaki dh tak cramp

    ReplyDelete
  2. Saya pun suka ostematrix...dah tak cramp kaki....hilang lengguh-lengguh badan. Suplement wajib ambil...

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…