Skip to main content

ESP SHAKLEE DAN KELEBIHANNYA

Assalammualaikum,

1. Apakah Kepentingan Protein?

Masa kita belajar dulu-dulu, dalam kelas Sains. Cikgu Sains selalu tekan kan kepentingan Protein dalam badan kita kan. Antara yang paling Jiha ingat ialah fungsi Protein adalah untuk menggantikan tisu kulit yang telah rosak.


Protein ini sangat penting untuk tumbesaran dan fungsi menyeluruh dalam badan kita. Sebab itu kita sangat digalakkan mengambil makanan dengan sumber protein yang banyak. Tapi tahukah anda berapa kandungan PROTEIN dalam pemakanan harian anda??

2. Kelebihan ESP SHAKLEE


Untuk sumber Protein, Jiha amalkan Energizing Soy Protein, ESP dari Shaklee. Bukan sahaja boleh dapatkan sumber protein, malah vitamin dan nutrient lain pun ada dalam ESP ni.


Hah banyakkan khasiat dia, sangat sesuai juga diambil oleh pesakit kencing manis kerana kandungan Indeks Glisemik nya yang rendah.

3. Rasa Vanilla yang sedap sekali




ESP ni rasa dia sangat sedap. Rasa Vanila asli. Kalau Jiha bancuh dengan air kosong je pun dah suka dah. Sebenarnya kalau kita sekadar bancuh bersama air kosong lebih elok kerana molekul nya yang lebih halus lebih mudah terserap dalam badan kita. 

4. ESP untuk Ibu Mengandung??



Tahu tak untuk elak risiko keguguran bayi di awal, Ibu mengandung adalah sangat digalakkan mengamalkan ESP dari awal trimester lagi. Lagi bagus lagi kalau sebaik anda merancang untuk hamil, dah boleh start minum ESP dan juga B-Complex untuk dapatkan khasiat asid folik yang bagus untuk membina suasana yang sihat di dalam rahim bakal ibu mengandung.

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan  ESP  ini,klik Ikon di bawah;

Klik di sini

Ataupun Jika anda ingin DAPATKAN PENJIMATAN HEBAT 15-20%

Isi borang dengan klik Icon di bawah ini dan Jiha akan hubungi anda untuk Consultation.



NAJIHAH RAZALI
0123807024
sitinajihah83@gmail.com






Comments

Popular posts from this blog

Simpul biawak semasa hamil tanda kurang kalsium?

Simpul biawak atau pun kekejangan pada betis semasa hamil sangat menyeksakan kan? Ramai ibu hamil yang mengadu tidak tahan. Jiha sendiri pun pernah ada pengalaman simpul biawak ni semasa hamil anak pertama. Esoknya terhencut-hencut berjalan. Tetapi anak kedua, ketiga dan keempat tak kena pun simpul biawak ni. Alhamdulillah. Nak tahu rahsianya? Gambar ihsan google Simpul biawak tanda anda Kekurangan Kalsium Tahukah punca kekejangan kaki ini ialah apabila anda kurang pengambilan kalsium. Ibu hamil terutamanya, sumber kalsium harian yang diambil mungkin tidak mencukupi kerana kalsium telah diserap oleh bayi dalam kandungan untuk pembetukan tulang bayi yang sihat. Jadi jika pengambilan kalsium tidak cukup untuk menyokong keperluan ibu hamil dan bayi, kesan jangka pendek nya ialah ibu hamil akan mengalami masalah simpul biawak atau kejang kaki.  Info : Ibu Hamil memerlukan sekurang-kurangnya 1000mg kalsium sehari. Segelas susu mempunyai lebih kurang 100~200mg kalsium ...

Pengalaman Sendiri Punya Cyst Semasa Mengandung

Cyst semasa mengandung? Lately ni dapat tahu beberapa orang yang keguguran sebab cyst dah pecah. Allahu sedihnya tetapi Allah sebaik-baik perancang. Kita kena lah redha dengan segala ketentuan-Nya. Jiha nak kongsi pengalaman Jiha sendiri ada cyst semasa mengandung. Post ini agak panjang dan bereemosi sedikit hehehe. Cyst pada kehamilan ketiga Pengalaman ini bermula pada April 2015 . Instinct rasa macam mengandung ditambah pula dengan period yang tak kunjung tiba. Masa ni anak kedua iaitu Auni Nadra dah pun 2 tahun jadi memang Jiha plan untuk conceive. Pergi ke klinik panel, doktor agak keliru samada yang di scan itu adalah kantung bayi ataupun cyst. Tak sempat tunggu nak jumpa Dr Rosita di Pearl Maternity Hospital, Jiha pergi ke klinik pakar lain malam tu.  'Awak tak pregnant tapi ni cyst' Allah...menitik airmata. Bukan sebab doktor kata tu cyst. Tapi sebab doktor kata 'Awak tak pregnant', sedangkan instinct ni kuat rasa pregnant. Kemudian Jiha ikhtia...

Resipi Jawa : Tepung Jewer

Hahahaha pernah dengar tak...   Tepung Jewer...sebutan nya 'Jay wear' (pekatkan rrrr tu untuk lebih bunyi kejawaan hehehe) Ok lah...ni antara menu sarapan atau minum petang yang orang jawa Malaysia selalu makan... (sebabnya ada kenalan Jawa dari Indonesia tak tahu menu ni hehe...) Oh atau pun di kalangan orang India, ianya adalah PURI, mereka biasanya makan dengan kuah kari....tapi kalau orang jawa, semestinya sambal ketuk atau sambal sardin. Ok lah meh nak share resipi Tepung Jewer ni Bahan-Bahan 1. 500gm Tepung gandum 2. 1/4 Butter yang dicairkan atau minyak masak 3. Secubit garam 4. Air secukupnya Uli semua bahan hingga menjadi dough. Pecahkan kepada bulatan dough kecil Biar dough 'sit' dalam setengah jam. Ok dah setengah jam!! Lenyekkan dough secara membulat, jangan terlalu nipis. Goreng 'deep fry' dalam minyak panas. Apabila ianya kembung dan kekuningan, boleh la angkat. Dah hilang panas sikit...boleh l...