Skip to main content

ESP SHAKLEE DAN KELEBIHANNYA

Assalammualaikum,

1. Apakah Kepentingan Protein?

Masa kita belajar dulu-dulu, dalam kelas Sains. Cikgu Sains selalu tekan kan kepentingan Protein dalam badan kita kan. Antara yang paling Jiha ingat ialah fungsi Protein adalah untuk menggantikan tisu kulit yang telah rosak.


Protein ini sangat penting untuk tumbesaran dan fungsi menyeluruh dalam badan kita. Sebab itu kita sangat digalakkan mengambil makanan dengan sumber protein yang banyak. Tapi tahukah anda berapa kandungan PROTEIN dalam pemakanan harian anda??

2. Kelebihan ESP SHAKLEE


Untuk sumber Protein, Jiha amalkan Energizing Soy Protein, ESP dari Shaklee. Bukan sahaja boleh dapatkan sumber protein, malah vitamin dan nutrient lain pun ada dalam ESP ni.


Hah banyakkan khasiat dia, sangat sesuai juga diambil oleh pesakit kencing manis kerana kandungan Indeks Glisemik nya yang rendah.

3. Rasa Vanilla yang sedap sekali




ESP ni rasa dia sangat sedap. Rasa Vanila asli. Kalau Jiha bancuh dengan air kosong je pun dah suka dah. Sebenarnya kalau kita sekadar bancuh bersama air kosong lebih elok kerana molekul nya yang lebih halus lebih mudah terserap dalam badan kita. 

4. ESP untuk Ibu Mengandung??



Tahu tak untuk elak risiko keguguran bayi di awal, Ibu mengandung adalah sangat digalakkan mengamalkan ESP dari awal trimester lagi. Lagi bagus lagi kalau sebaik anda merancang untuk hamil, dah boleh start minum ESP dan juga B-Complex untuk dapatkan khasiat asid folik yang bagus untuk membina suasana yang sihat di dalam rahim bakal ibu mengandung.

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan  ESP  ini,klik Ikon di bawah;

Klik di sini

Ataupun Jika anda ingin DAPATKAN PENJIMATAN HEBAT 15-20%

Isi borang dengan klik Icon di bawah ini dan Jiha akan hubungi anda untuk Consultation.



NAJIHAH RAZALI
0123807024
sitinajihah83@gmail.com






Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…