Skip to main content

CARA NAK TUTUP PARUT JERAWAT


Assalammualaikum semua,

Siapa ada masalah banyak jerawat dan parut jerawat? Mesti rimas dan rasa kurang keyakinan diri ye?
Macam mana lah nak atasi masalah ini. Foundation dan bedak dah seinci dah tebal nya. Tapi dapat jenis muka macam Jiha ni yang cepat peluh, pakai bedak ke foundation ke, selepas setengah jam hilang. Bila bedak hilang, nampak balik parut dan jerawat tu.

Nak tahu cara nak tutup parut jerawat tak?

Nak?
parut di wajah punca keyakinan diri berkurang

Jiha pun tak tahu hehehhe, eh bukan tak tahu tapi tak suka. Tak suka nak tutup parut jerawat. Tapi suka nak hilangkan terus parut jerawat.

Kan lagi best kalau hilang terus dari sorok-sorok parut tu. Parut ni sel kulit yang mati so nanti muka lagi nampak cepat tua tau.


Testimoni dari Repeat Customer

Meh nak kongsi satu cerita, masih fresh lagi cerita ni....

Malam tadi ada seorang repeat customer datang nak beli ESP. Sebelum ni dia makan Vita E Complex dan Sustained Release Vita C.

Masa mula-mula Jiha jumpa dia dulu, muka dia jenis banyak jerawat la. Yang besar-besar pulak tu. Kali kedua dia beli pun masih ada lagi sikit (ni Yus yang kata sebab masa kali kedua tu Yus yang jumpa dia).

So malam tadi, Yus jumpa lah customer ni nak bagi ESP, sekali tengok muka dia dah licin, tiada jerawat, tinggal sikit-sikit parut je. 

Yus tanya lah, 'Makan Vitamin sebelum ni ok ka?'

Then customer tu kata memang ok, jerawat hilang dan nak cuba ESP pulak ni, Nak tenaga dan alas perut kalau terlupa nak sarapan/makan.


Gembira dapat membantu

Alhamdulillah, memang lain rasa gembiranya bila kita dapat bantu orang lain juga. Jiha faham situasi mereka. Walaupun bukan jenis yang berjerawat batu, tetapi pengalaman kena chicken pox semasa dewasa ni, dengan parut hitam memang buat Jiha faham perasaan orang yang banyak parut dan jerawat ni.

hehehe suami ku....Kami Jual Shaklee, bukan sekadar produk, tetapi sokongan penyelesaian terhadap masalah anda.



Sekiranya anda berminat untuk dapatkan Set Kulit Parut ini ini,klik Ikon di bawah;

Klik di sini

Ataupun Jika anda ingin DAPATKAN PENJIMATAN HEBAT 15-20%

Isi borang dengan klik Icon di bawah ini dan Jiha akan hubungi anda untuk Consultation.



NAJIHAH RAZALI
0123807024
sitinajihah83@gmail.com







Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…