BERAPA BERAT BAYI PRAMATANG KALAU NAK KELUAR HOSPITAL?

December 04, 2014

Assalammualaikum,

Ada tak ibu yang melahirkan bayi pramatang?
Tahu tak kalau tak cukup berat bayi pramatang, bayi tak boleh keluar hospital?
Ini mesti merunsingkan ibu sebab selepas melahirkan, mesti nak cepat-cepat keluar hospital untuk berpantang dengan lebih selesa di rumah.
Nak tahu macam mana nak cepat naik kan berat bayi pramatang anda? 




Jom tonton video ini dahulu, pengalaman ibu dengan bayi pramatang


Berapa berat badan bayi pramatang yang ok?

Teringat saya masa di NICU tahun 2010 dahulu, ada seorang ibu ni. Nampak runsing sangat. Rupanya salah seorang bayi pramatang dia ditahan. Anak kembar, seorang cukup berat dan boleh balik. Tetapi seorang lagi, ditahan wad sebab tak cukup berat. Masa tu berat bayi itu dalam 1.2kg. Ditahan dan doktor hanya membenarkan pulang sekiranya dah capai berat 1.8kg.

Berusaha ibu tu pam susu untuk pastikan bekalan susu sentiasa ada untuk bayi nya yang dalam inkubator tu. Setiap kali saya bangun pam, dia pun bangun pam sama. Begitulah kegigihan seorang ibu untuk pasti kan anak dia selamat dan sihat.

Naikkan berat dengan SUSU IBU

Ya ini sahaja lah caranya yang paling cepat untuk naikkan berat badan bayi pramatang. Susu Ibu yang banyak khasiat dan juga aura dari ibu yang sentiasa selalu ada dengan bayi. Faktor ini boleh menaikkan semangat bayi. 

Tapi ada kes ibu yang baru lepas bersalin tapi susu tak keluar lagi kan? So macam mana nak buat? Tadi korang dah tengok VIDEO di atas kan. Puan Hidayah ini pun ibu kepada bayi pramatang. Dia ambil Set Pantang dan Set Menyusu Shaklee sebagai ikhtiar untuk banyakkan susu ibu, pastikan susu ibu yang disalurkan susu yang berkualiti dan pada masa yang sama dia sendiri sihat berpantang sebab nak jaga bayi pramatang di hospital.

Naikkan berat badan bayi pramatang segera!!!

Jadi, kalau korang bimbangkan bayi pramatang korang yang ditahan di wad sebab tak naik-naik berat badannya, korang patut cuba Set Pantang dan Set Menyusu ni. InsyaAllah saya akan beri konsultasi serta panduan macammana nak banyakkan susu ibu. 

Ok ini lah dia Set Pantang dan Set Menyusu yang saya maksudkan.


Ok untuk dapatkan Set ini, boleh KLIK Ikon di bawah ye...

Klik di sini

Ataupun Jika anda ingin DAPATKAN PENJIMATAN HEBAT 15-20%

Isi borang dengan klik Icon di bawah ini dan Jiha akan hubungi anda untuk Consultation.



NAJIHAH RAZALI
0123807024
sitinajihah83@gmail.com

LAGI ARTIKEL MENARIK

3 comments

  1. betul tu..ank sy dulu pun pramatang,8 bln..1.5kg..faktor kenaikan mmg pada penyusuan ibu,sebelum misi dtg timbang baby, cepat² lah nyusukan ya.kalau kurang susu, ikhtiarlah..ibu makan supplemen pun usaha juga tu..semuanya dengan izin allah..sebolehnya jangan berikan susu tin..susu ibu terbaik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kan...kita ikhtiar yang terbaik, the rest leave to Allah

      Delete

Thanks Lovelies