Skip to main content

Cara Hilangkan Jeragat Di Muka Supaya Suami Jatuh Cinta Hari-hari

Assalammualaikum,

Cara hilangkan jeragat di muka supaya suami jatuh cinta hari-hari? Hah best kan. Siapa taknak kulit yang cantik dan sihat kan. Semakin meningkat usia, pelbagai masalah kulit akan ada kalau tak dijaga rapi. Lagi lah kalau di masa muda dulu, buat tak endah tentang penjagaan kulit ni. Bila dah masuk 30an baru lah nak menggelabah. 

cara hilangkan jerawat
Oh jeragat, please don't come!!!!

Ada ke cara nak hilangkan jeragat ni? Rimas tengok bertompok-tompok di muka ni. Nampak comot sangat rasanya. Orang pun asek la nak pandang-pandang. Kita pula semakin rasa rendah diri. Dah bermacam produk dah cuba, tapi hasilnya sama sahaja. Yang lagi mengerikan dengan produk yang tak dijamin keselamatan nya, lagi tambah ngeri kalau ada pulak bahan terlarang yang menghakis kulit tu. Nampak jeragat hilang tapi sebenarnya kulit yang menipis. Ada potensi pula kena kanser kulit. Nauzubillah.

Kulit Cantik dan Sihat dengan Set Flawless Beauty

Ini kegemaran saya. Sungguh rasa kulit sangat berbeza lepas mengamalkan 3 produk dalam Set Flawless Beauty ini. Yang paling penting, ianya bukan sebarang produk, tetapi ianya pemakanan tambahan yang memberi nutrisi yang secukupnya untuk sel badan kita. Bila sel badan cukup nutrisi nya, InsyaAllah kulit kita pun akan lebih cantik. Bukan sekadar bagus untuk kulit, tetapi ianya juga sangat bagus untuk kesihatan menyeluruh.

Set Flawless Beauty terdiri daripada;

Vivix

Vivix merupakan tonik anti-penuaan yang sangat bagus. Kaya dengan resveratrol yang tinggi antioksidan, ianya mampu membantu mengawal kerosakan sel hingga ke tahap DNA. Selama ini, cara kehidupan kita yang banyak mengambil makanan yang diproses, makanan ringan dan sebagainya membuatkan sel badan kita semakin merosot. Dengan adanya Vivix sebagai makanan tambahan setiap hari, badan kita akan lebih sihat dan kulit lebih ceria.

Collagen Powder

Collagen yang berkualiti di mana sumber utamanya daripada Red Snapper Scale, berdaya ketahanan yang tinggi kerana ianya dari ikan laut dalam. Collagen memberi keanjalan pada kulit, mengurangkan jeragat dan bintik hitam. Collagen juga menyokong kesihatan sendi.

Sustained Release Vita C

Mencantikkan kulit- Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat. Membentuk Kolagen - Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mengurangkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.


Ini lah dia set kegemaran saya, tetapi kena stop buat sementara waktu, cuma boleh makan Sustained Release Vita C je dulu. Sekarang tengah mengandung, jadi saya makan vitamin cantik khas untuk ibu mengandung sahaja dulu. Nanti lepas pantang boleh start balik dengan Set Flawless Beauty ni. Baru lah suami jatuh cinta setiap masa kan hehehehe. 

Nak borak-borak pasal Set Flawless beauty ni, whatsapp Jiha ye di 0123807024. Best beli Set Flawless Beauty ni sebab dapat banyak benda Free.

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…