Skip to main content

Feeling supermak!!!


Semalam cakap kat hubby....

Wife : Esok i gi pos barang sendiri lah
Hubby : Boleh ke yang?
Wife : Kene la cuba...

And pagi tadi plan nak keluar pukul 10am terdelay sebab anak dara kecil tu bangun lambat pulak hari ini...

Okeh...letak Aqeef dlm buggy, Auni inside the Bjorn...yeah..turun lif ke kereta..smooth
Sampai kat kereta, masukkan Auni dalam carrier...ok smooth..ada nanges sikit2 aje

Nak masukkan Aqeef dalam kereta pulak....WHAT??????? BERAK????????
Hangen btol ibu tau...td tanya berak tak? die kata 'Nope' (dengan confident nye)

Merasa la tukar pampers dgn berhelai2 baby wipes di dalam kereta...nak naik balik? dengan nak angkat Auni lagi...ada jugak tak keluar balik kang kan....

Sg Ara to Queensbay went smoothly Alhamdulillah..Auni je ngek ngek sikit....sampai QB, masuk Aqeef dalam buggy and Auni dalam Bjorn...amek diaper bag dan bag berisi parcel2 yang nak di pos hari ni....sampai kol 11am...so masih lenggang...Pos Opis pon tak ramai orang....tp semua org senyum2 aje tgk Ibu beranak dua ni...ekekekek dukung Auni dalam Bjorn and tolak buggy Aqeef...Supermak tak? ekekeke

After Pos Opis....Poney...oppsss termasuk.. ada 50% plus member ada additional 10%.... semput mak..so masuk gak....So memang dah cukup sangat dah baju raya anak2 ni...mak pak nye je takda baju raya lagi huwaaaaa



hehehe menguruskan dua anak while shopping ekekek

After Poney...dah janji ngan Aqeef nak makan aiskrim....so we had Red Velvet flav and Cotton Candy flav...I love Cotton Candy flav....rasa nostalgia sangat masa makan td...mcm masa kecik2 kita makan cotton candy tu...sedap
nyum nyum nyum

dah 1230 dah masa tu...time for luncheon...so makan Pizza Hut... since the 1st time makan kat Pizza Hut kat QB, service paling worst...hingga kini tak berubah...2008 kot 1st time makan kat situ...and few times after that sampai kini...Ya Ampun...rasa mcm asap nak kuar idung aje tahan bengang.....tp sebab memikirkan Aqeef Danial suka makan pizza...ku sabar kan diri jugak

Lepas Pizza....balik...sampai umah pukul 2 lebih...ok not bad....lepas ni pos kat QB sebab convinient bawak anak2

Oh I love being a WAHM.....semoga rezeki makin bertambah...ameen...feeling wonderful

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…