Skip to main content

Testimoni Set Kulit Shaklee parut chicken pox pun boleh hilang!!

Alhamdulillah, hari ni nak share Testimoni Jiha sendiri menggunakan Set Kecantikan Shaklee.

Bila ingat-ingat balik muka yang comot, parut hitam lepas kena chicken pox tu, aduhai...down betul masa tu.
Masa tu memang redhakan aje sebab tengah fokus on pregnancy, takde pon fikir nak repair kulit. Tapi malu jugak la, tak pernah-pernah tepek foundation, beli foundation ok.

Dan tadah je la telinga jadi bahan kat opis. Blerghhhh!!!


Masa preggy tu, Jiha memang ambil Set Mengandung kan so ada lah ESP dan Vita C, mula-mula tak perasan pun perubahan kulit muka tu, tapi bila ambil gambar dan compare. Subhanallah, macam tak percaya pon ada tau. Lepas 3 bulan, parut-parut hitam pon dah takda.

Masa tu rasa wonderful sangat dah hehehe. Then lepas pantang, Jiha start ambil Vita E Complex pulak, wow nampak muka memang ada kelainan, sampai husband tegur

Suami : Yang, muka u berseri la, dah tak kusam
Isteri : Kenapa dulu tak berseri ke?
Suami : Tak


Hahaha sabar aje lah kan.

Oh lagi satu masalah kulit Jiha ialah, kulit kering kat bahagian cheekbone, so nekad nak cuba Collagen pulak hehehe. And now dah sebulan konsisten Vivix. Hasil nya memang sangat memuaskan hati.
Bangun tidur pon muka dah tak berminyak..Rasa glowing je tau...Alhamdulillah

testimoni set kecantikan shaklee

Pada siapa yang nak Set Flawless Beauty atau Set Kulit yang lain.

Boleh contact
JIHA 0123807024


atau boleh refer link ini ya --> Cara Nak Hubungi Saya

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…