Cara Mengatasi HB Rendah tanpa perlu makan Hati Ayam

May 06, 2015

Assalammualaikum,

Haemoglobin , (HB) rendah bukan perkara yang perlu dipandang ringan ye ibu mengandung. Kenapa nurse dan doktor selalu tekankan dan menulis dengan pen merah pada buku pink tu? Sebab ianya serius dan kalau ibu tidak bertindak segera, HB akan kekal rendah dan mungkin semakin merosot. HB rendah tidak bagus kerana ianya akan mengganggu bekalan oksigen yang disalurkan kepada bayi dalam kandungan.

Hb anda di bacaan mana?

Makan Hati ayam untuk naikkan HB?

Ada yang kata pula, makan hati ayam bagus untuk naikkan HB kan. Tapi kalau boleh elakkan makan organ dalaman ni, baiklah elakkan ye. Ada sesetengah orang pula memang tak lalu lah dengan rasa hati ayam ni. Dan berapa banyak pula lah nak kena makan kan untuk naikkan HB ni. 

Ada yang lebih mudah dan selamat iaitu dengan mengamalkan Vitalea Iron Formula. Iron formula yang ada di dalam multivitamin ini yang membantu menaikkan Hb kita. Selain itu kandungan vitamin lain di dalamnya sangat diperlukan untuk melengkapkan nutrisi harian kita.


Gambar di atas ni update dari salah seorang customer saya, ini kandungannya yang no tiga. Dia kata semasa kandungan pertama dan kedua, bacaan HB tak pernah cantik. Tetapi mengandung anak ketiga dan mengamalkan Set Mengandung, Hb dia maintain cantik je. Alhamdulillah.

Set yang perlu ada untuk menyokong kesihatan ibu dan bayi...Klik untuk info keahlian

Sekiranya anda ibu mengandung yang ingin jaga betul kandungan anda, segeralah dapatkan Set Mengandung/ Healthy Pre-Natal ini. Lebih-lebih lagi kepada ibu yang sering bacaan HB nya rendah, ibu yang sering kejang kaki di malam hari, ibu yang kerap sembelit semasa hamil ni, ibu yang tidak lalu makan. Jika berminat, boleh sms/whatsapp Jiha di 0123807024. InsyaAllah, konsultasi percuma untuk ibu-ibu. 


LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies