List Barang Baby ketiga!!!!

May 27, 2015

Assalammualaikum,

Hah awalnye!!!!
Hehehe takla beria sangat buat list pun.


Sebenarnya barang yang besar je ni. Yang kecik2 macam baju ke apa nanti dulu. Bukan apa , senang nak bentangkan budget kat Yus nanti.

Simpan sini dulu...nak dekat nanti kita refer ni ye

Yang paling utama ialah carseat untuk baby nanti. Carseat yang ada ni Auni Nadra masih guna. Jenis convertible so boleh guna sampai umur 4 tahun.

Plan untuk adik pun beli yang jenis convertible juga. Basically itu je la pun item paling mahal dalam list. Untuk anak ketiga ni memang dah tak banyak sangat benda nak beli kan. Baju pun hand me down sebab ada baju untuk both gender dah ni kan.

Hehehe tapi mesti la kena beli juga baju baru untuk baby baru nanti.

Pasal list barang nak beli nanti, nak senang tadi, Jiha login je kat Little Whiz, barang yang rasa nak beli nanti, masuk je dalam Wish List. Hahaha senang kan. Setakat tadi dok scroll website Little Whiz, dah masukkan ni dalam wish list

1. Convertible Car Seat
2. Breastmilk Storage bags
3. Storage Bottle
4. Feeding Bottle


Hahaha sikit ni je kan...yang lain macam semua dah ada ni...dah masuk wish list ni senang, nak tunjuk total price kat Yus nanti pun senang. Tapi of course la lambat lagi nak belinya pun. Ni baru merangka-rangka budget. Dengan kos nak bersalin nanti kan, pastu due date adik baby ni lebih kurang dengan Aqeef punya school's registration. So banyak belanja ni. Kene la plan betul2 perbelanjaan.

Ok la...makyung baru nak masuk 7weeks tapi aloya lebih dasat kali ini...Mahu rest dulu ya.

Tengok entri lama masa preparation Aqeef and Auni dulu best pulak...simpan sini buat reference lah

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies