Skip to main content

List Barang Baby ketiga!!!!

Assalammualaikum,

Hah awalnye!!!!
Hehehe takla beria sangat buat list pun.


Sebenarnya barang yang besar je ni. Yang kecik2 macam baju ke apa nanti dulu. Bukan apa , senang nak bentangkan budget kat Yus nanti.

Simpan sini dulu...nak dekat nanti kita refer ni ye

Yang paling utama ialah carseat untuk baby nanti. Carseat yang ada ni Auni Nadra masih guna. Jenis convertible so boleh guna sampai umur 4 tahun.

Plan untuk adik pun beli yang jenis convertible juga. Basically itu je la pun item paling mahal dalam list. Untuk anak ketiga ni memang dah tak banyak sangat benda nak beli kan. Baju pun hand me down sebab ada baju untuk both gender dah ni kan.

Hehehe tapi mesti la kena beli juga baju baru untuk baby baru nanti.

Pasal list barang nak beli nanti, nak senang tadi, Jiha login je kat Little Whiz, barang yang rasa nak beli nanti, masuk je dalam Wish List. Hahaha senang kan. Setakat tadi dok scroll website Little Whiz, dah masukkan ni dalam wish list

1. Convertible Car Seat
2. Breastmilk Storage bags
3. Storage Bottle
4. Feeding Bottle


Hahaha sikit ni je kan...yang lain macam semua dah ada ni...dah masuk wish list ni senang, nak tunjuk total price kat Yus nanti pun senang. Tapi of course la lambat lagi nak belinya pun. Ni baru merangka-rangka budget. Dengan kos nak bersalin nanti kan, pastu due date adik baby ni lebih kurang dengan Aqeef punya school's registration. So banyak belanja ni. Kene la plan betul2 perbelanjaan.

Ok la...makyung baru nak masuk 7weeks tapi aloya lebih dasat kali ini...Mahu rest dulu ya.

Tengok entri lama masa preparation Aqeef and Auni dulu best pulak...simpan sini buat reference lah

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…