Perkembangan Aqeef Danial selepas dah masuk taska

August 26, 2015

Assalammualaikum,

Alhamdulillah sejak dah masuk taska ni, nampak banyak sangat perkembangan Aqeef. Sebelum ni Jiha terlalu bimbang sebab nampak perkembangan dia tak macam budak umur 5 tahun yang lain. Tapi Alhamdulillah, ibu pun dah boleh terima yang lain budak lain perkembangan nya. Apa pun, tetap berasa bangga dengan Aqeef.

 

Oh tapi ni pun dah bulan 8 kan. Masa mula-mula masuk taska, bila ibu tanya 'Belajar apa kat school?'

Memanjang belajar ABC je. Hari-hari tanya tu je jawapan dia dan malas nak jawab. Oh ya, sebelum masuk taska, ABC pun dia tak kenal semua lagi (my bad huhuhu), tapi Alhamdulillah sekarang dah kenal semua.

Semakin galak dia menunjukkan apa yang dia belajar lepas Jiha masukkan dia ke kelas extra. Kelas Bahasa Mandarin. Seminggu sekali je, sejam seminggu kat taska dia juga. Sejak tu dia sendiri yang sibuk bercerita apa dia belajar di taska. Bermula dengan subject Mandarin dan sekarang subject lain pun dia dah seronok nak bercerita. Alhamdulillah.

Lepas tu tadi, tak tahu lah dia tengah praktis Choral Speaking ke apa, tapi dok ulang-ulang baca in English. Alhamdulillah English pun semakin fluent dan dah boleh sebut full sentences.

Semoga anak ibu membesar dengan cemerlang dan soleh. Amin


LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies