CARA MENGHILANGKAN PARUT JERAWAT DEGIL

June 12, 2014


Kulit bersih dan sihat idaman semua wanita kan. Even orang lelaki sekarang pun pentingkan kecantikan kulit mereka. Risau tak kalau muka kita penuh dengan jerawat dan parut jerawat? Macammana nak hilangkan parut jerawat tu.

Fedup dengan foundation

Rimas tak bila hari-hari terpaksa tepek foundation. Mengambil masa yang lama pulak tu untuk bersiap. Dan paling teruk sekali, dengan memakai foundation, liang-liang roma kita akan tertutup dan kurang bernafas. Ini boleh menyebabkan jerawat tumbuh. Arghhh tension kan. Sampai bila pun kulit tak elok kalau mengharapkan foundation je.

Jiha sendiri dulu pernah merasakan nya. Terpaksa menepek foundation untuk tutup parut jerawat dan parut chicken pox. Rasa panas je muka, rasa tak bernafas. Lepas tu yang saya perasan, kulit muka bertambah kering.

Kalau jenis yang memang pro pakai foundation ok la. Tapi kalau jenis macam Jiha ni, alamak bercapuk-capuk. Sudahnya sendiri pun tak selera tengok muka sendiri. Huhu sedih kan. Kalau sendiri pun tak selera tengok muka sendiri, suami tengok muka kita macammana pulak. Oh malunya.

Makeup untuk sembunyikan parut

Nafsu wanita kan. Rasa nak cantik aje. Lebih-lebih lagi bila tengok alat make-up. Memang teruja. Jiha pun teruja tau, walaupun sekarang dah tak pakai sangat. Nak tahu tak, bedak pun baru beli minggu lepas sebab konon nak gi Glitter Nite tu. Itu aje lah. Yang lain-lain memang takde dah hehehe.

Kalau nak makeup sekali pun, berpada-pada. Light make up pun dah cantik. Again kalau makeup tebal-tebal, tak bernafas kulit kita. Tak elok tak elok.

Tapi kalau makeup light aje, macammana nak sembunyikan parut jerawat kan.
Jadi macam mana?


Pengalaman Jiha sendiri

Siapa yang mengikuti kisah chicken pox Jiha dan bagaimana parut beransur hilang tau lah kan. Pada yang tak tahu, meh saya nak cerita. Kesian makyung masa tu baru 14weeks pregnant dah kena chicken pox. Masa tu somewhere around September 2012. Jiha amalkan Set Mengandung Shaklee tetapi rupanya ada juga Set Kulit Cantik di antara Set Mengandung tu, iaitu ESP, Sustained Release Vita C dan B-Complex.

Masa lepas kene chicken pox, memang teruk la parut kt muka (ditambah yang empunya badan pun menggatal kutil2 chicken pox sebelum kering).

Yang Jiha perasan, pada Jan 2013, parut dah pudar. Wah teruja lah kan. Sebab sebelum tu terpaksa tepek foundation dan sesungguhnya, ia amat menyeksakan.
Sangat lega rasanya.


Semakin nak cantik-cantik

Biasalah kan, orang perempuan ni mana puas bab cantik-cantik ni. Semakin rasa nak cantik dan cantik aje. Mungkin salah satu simptom wanita 30-an kot hahahhaa.

Selepas pantang je, terus teruja sangat nak cuba Vita E Complex selepas kawan-kawan kata Vita E Complex ni bagus. Sampai diberikan gelaran sebagai Vitamin Cantik dan Vitamin Cinta lah hehehehe.

So Jiha pun start la makan Vita E Complex. Dan ternyata memdapat pujian dari suami. Dia kata semakin berseri-seri. Jiha perasan pun tona kulit makin sekata.

set kulit cantik
Set untuk hilangkan parut

Cara cepat nak hilang parut

Selain makan, kita boleh juga guna Vita E Complex sebagai masker. Macam Jiha akan mixkan Vita E Complex dengan ESP. Memang segar lah muka selepas buat masker ni.

Jiha cadangkan pada korang yang nak hilangkan parut, ambil lah Vita E Complex dan ESP.

Kenapa perlu ambil ESP?

ESP diambil sebagai membantu memgoptimumkan tahap serapan nutrient dari Vita E Complex ke dalam badan kita.

Selain itu, ESP itu sendiri ialah protein. Protein membantu memperbaiki tisu kulit yang telah rosak dan menjadikan kulit kita lebih anjal dan halus.

PILIH PRODUK YANG SELAMAT

Sayangi kulit anda, sayangi diri anda, pilih la produk yang selamat, bebas dari bahan yang merbahaya. Pilih la company yang sah menjalan kan testing terhadap produk mereka dan yang penting Halal.

Bertindak segera kalau nak kulit cantik menawan di hari lebaran nanti.

Love,

JIHA
sms/whatsapp 0123807024

GET YOURS TODAY



LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies