Skip to main content

PENGALAMAN SAYA MAKAN SET KULIT SHAKLEE UNTUK HILANGKAN PARUT CHICKEN POX

Assalammualaikum,

Hari ni Jiha nak share pengalaman makan Set Kulit Shaklee untuk menghilangkan parut chicken pox. Semoga bermanfaat untuk semua yang mempunyai masalah yang sama dengan Jiha dahulu.

Diserang Chicken Pox ketika Mengandung.

14 minggu kandungan. Dugaan hebat untuk ibu mengandung yang ini. Sakitnya bukan main. Demam sangat tinggi tak turun. Sampai kena admitted hospital selama 5 hari. Sejak ini lah Jiha mula tekad untuk makan supplement. Jadi ahli sebab nak jimat, jadi boleh la sambung beli dengan harga lebih murah. Set Mengandung Full Set.

set kulit shaklee untuk parut
Di Hospital Pantai Mutiara. Muka ada senyum, tapi hati memang bimbang baby dalam perut.


Ada set kulit dalam Set Mengandung?

Fokus utama makan Set Mengandung tentulah untuk kesihatan baby dan ibu kan. Tapi rupanya dalam Set Mengandung ni ada supplement untuk kulit dan selamat untuk ibu mengandung. Antaranya ialah ESP, B-Complex dan Vitamin C. Memang konsisten makan hari-hari. Seronok juga bila dapat 'hadiah bonus'  iaitu parut chicken pox hilang. Memang seronok.

set kulit shaklee
Nampak tak ada lagi kesan parut tapi dah memudar....Ni selepas 3 bulan makan Shaklee.

cara hilangkan parut jerawat
Tadaaa... masa ni completely GONE dah parut nya...selepas 4 bulan makan Shaklee. (Masa ni sedang mengandung 7 bulan)


Ketagih dengan Set Kulit Cantik Shaklee??

Seronok lah kan dapat kulit yang cantik. Semasa pantang, Jiha meneruskan dengan Set Berpantang dan masih ada ESP, Vita C dan B-Complex. Kulit sihat, badan semasa berpantang anak kedua ni pun lebih cergas.

set pantang shaklee ok tak
Pantang 39 hari

Selepas pantang, Jiha start Vita E Complex pula. Memang best, selepas sebulan tiba-tiba husband kata;

Hubby : I rasa sejak makan Shaklee ni, u makin berseri-seri la sayang
Wifey : (Kembang Hidung hehe)... Kenapa yang, sebelum ni muka i tak berseri-seri ke
Hubby : TAK
Wifey : Cesss Cess Cess

Haha sabar aje la kan. Tapi takpe lah, yang penting sekarang dah semakin berseri kata hubby. Suka sangat.


Keterujaan guna Vivix dan Collagen

Bila tahu yang TOP untuk Set Kulit Shaklee ialah Set Flawless Beauty yang terdiri dari pada Vivix, Collagen dan Vitamin C. Hati ni teruja la nak cuba. Buat research, cari testimoni. Wow semua nya testimoni hebat. Ye la nak membeli benda yang mahal, mestilah kena kaji dulu kan. 

Lepas dah berpuas hati, memang memulakan rutin dengan tambah Vivix dan Collagen. Wahhhhhhh patut la pricey. Hasilnya pun gempak. Untuk kulit sudah tentu lah. Tapi untuk 'kesejahteraan' suami isteri pun memang berbaloi lah ambil Set Flawless Beauty ni.

collagen shaklee murah
Collagen dibancuh dengan Performance Drink. Tapi kadang-kadang Jiha bancuh dengan Vivix.

set kulit shaklee
Ratu Collagen kononnya.....no more menepek bedak ye

minuman kecantikan
Air cantik saya, Vivix


Set Kulit Shaklee pilihan yang tepat

Muka berparut chicken pox itu memang la boleh merendahkan tahap keyakinan. Sedih kan. Alhamdulillah, Set Kulit Shaklee memang beri impak yang besar kepada Jiha. Memang pilihan yang tepat. Tak pilih yang lain dah.

Teruk kan parut dulu

Ni namanya penangan nak cantik



#########################################################################

Dapatkan Penjimatan HEBAT 15-20% dengan menjadi ahli Shaklee.

Isi borang DI SINI dan Jiha akan hubungi anda untuk Consultation.


NAJIHAH RAZALI

0123807024

sitinajihah83@gmail.com

Comments

  1. Assalammualaikum .
    Betul tu apa yang dikatakan oleh cik puan punya blog :)
    Jerawat yang kronik dan serius boleh mengurangkan keyakinan diri kita.Baca Tips Mengatasi Masalah Jerawat Berdasarkan Pengalaman Penulis Ini Sendiri. .Jangan risau, tiada masalah yang tiada jalan penyelesaiannya. Kuncinya ialah sabar dan konsisten .

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…