Skip to main content

HAPUSKAN MASALAH PORI BESAR SUPAYA KULIT LEBIH HALUS BAK SUTERA

Assalammualaikum,


Bila bangun pagi tengok cermin ada rasa nak menjerit tak?
Sebab tengok pori muka yang besar, kulit berminyak dan jerawat besar, jerawat belah dalam yang sakit tu. Macam mana ni, takkan nak biarkan masalah pori besar dan masalah kulit ni macam tu je? Kalau diri sendiri rimas tengok, agak-agaknya suami rimas tak ye? 
Jom baca terus kalau anda nak hilangkan semua masalah di atas agar lepas ni suami tak lepas-lepas tengok muka anda.

Umur baru 30an kulit dah macam ni?

Rawat bukan sorok

Ok, sebaiknya kita rawat dengan menghilangkan masalah kulit ni kan. Jangan lagi sorok-sorok dengan foundation dan bedak. Kesian kulit. Susah nak bernafas. Lagi pun takkan lah 24 jam nak berbedak kan. Kat rumah depan suami pun nak berbedak juga? Rimas dan tak bagi ruang pun pada kulit muka untuk bernafas. Apa nak buat?

1. Lakukan rutin CTM dengan konsisten

Ya, pastikan anda cuci muka dengan bersih menggunakan produk skin care yang bagus, pakai toner dan moisturizer untuk memastikan kulit muka bersih dan lembab.

2. Berhenti pakai foundation

Untuk tempoh nak baikpulih kulit wajah ni, BERHENTI memakai foundation dan bedak. Tahan sekejap supaya anda akan dapat hasil yang best

3. Vitamin C, E dan Collagen boleh atasi masalah ini

Pernah saya kongsikan, Vitamin C dan E ni memang sangat bagus dan popular bagi mengatasi masalah kulit muka kan. Boleh baca DI SINI. Dan kalau nak dapatkan hasil yang lagi menawan dan cepat, tambahkan Collagen dalam rutin kecantikan anda.  Boleh baca manfaat Collagen DI SINI.

kulit muka berkedut

Tawaran Istimewa bulan December

Anda patut gembira bulan ini kerana ketiga-tiga produk ini ada PROMOSI. Dasyat kan, biasanya sebulan satu PRODUK sahaja, tapi bulan ini 3. Jadi untuk yang nak cantik tu, WAJIB dapatkan segera

Promosi nya begini ok

Buy 6 Free 1 Vita E Complex
Buy 6 Free 1 Sustained Release Vita C
Buy 3 Free 1 Collagen

Atau kalau anda nak dapatkan 1 utk setiap satu produk pun boleh. InsyaAllah tetap ada PENJIMATAN HEBAT!!

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan Set Kecantikan ini,klik Ikon di bawah;

Klik di sini

Ataupun Jika anda ingin DAPATKAN PENJIMATAN HEBAT 15-20%

Isi borang dengan klik Icon di bawah ini dan Jiha akan hubungi anda untuk Consultation.



NAJIHAH RAZALI
0123807024
sitinajihah83@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…