Skip to main content

Turun 2kg dalam masa 3 hari????????????????????

MasyaAllah...Alhamdulillah

Turun 2kg dalam masa 3 hari....sungguh macam tak percaya, sepanjang cuba berdiet memang tak pernah lah dapat result macam ni.

Shaklee ada Set Kurus, tapi sebelum ni Jiha cuma ambil Set basic iaitu Lecithin, Alfalfa secara konsisten. Berat tak naik, dia maintain je.

Sebenarnya ada aim ni..nak kurus dan cantik masa anniversary kami pada 7 August nanti. Target untuk turun 10kg. So ini memang push factor la. So I decided untuk makan full set betul-betul. Sebab orang lain boleh kurus, takkan saya tak boleh

Bila cerita kat husband, dia kata 20kg lah....hahaha hamboi demand sangat tinggi nampak nya.. Sila lah sediakan hadiah anniversary yang best juga untuk saya ye muahahahaha. 

Set kurus budget shaklee
Gambar ihsan Google


Jiha mula konsisten hari Isnin... 

Isnin 
Puasa cuma sahur ESP+Cinch Shake, buka puasa dengan spageti dengan pizza kau hahaha. Tapi memang rasa perut tak boleh masuk sangat. Mungkin sebab puasa.

Selasa
Breakfast : ESP + Cinch
Lunch : Pizza balance buka puasa tu 2 slice (errr)
Snack Petang : Cinch Teamix and green apple
Dinner : Tak makan dah kenyang

Rabu
Breakfast : Beehun Singapore
Lunch : Beehun Singapore jugak haha
Snack petang : CInch teamix dan pear
Dinner : Roti ban 2 biji

Khamis :
Breakfast : Toast with scramble egg

Timbang lepas breakfast tadi : Turun 2kg

Dan of course dengan complete set kurus yang lain selepas makan..Kalau nak tahu aturan makan nya..kena la beli Set Kurus ni hehehe

Tapi saja nak tunjuk...walaupun ada makan berat jugak..I don't like to starve myself...boleh turun 2kg

Apa Full Set Kurus yang JIHA ambil

Herblax

Jiha memang lah kena ambil full set sebab lemak tepu kot hahaha.... Doakan ye kawan-kawan agar saya kurus dan cantik masa Anniversary dan sampai bila-bila hehehe.


Boleh contact
JIHA 0123807024

atau boleh refer link ini ya --> Cara Nak Hubungi Saya

Comments

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…